Fejstbuk

Bela kot sneg - 2. knjiga trilogije Sneguljčica

Salla Simukka

Napeta kriminalka, mednarodna uspešnica, prevedena v skoraj 50 jezikov.

slikaSneguljčica se odpravi na potovanje Prago. V nekem lokalu jo nagovori dekle, ki trdi, da je njena polsestra. Čeprav dekletu sprva ne zaupa, ji vendarle prisluhne, saj ve, da ji starši marsikaj prikrivajo. Medtem ko skuša priti do dna družinskim skrivnostim, se znajde v nenavadni verski skupnosti in življenjski nevarnosti. Namesto da bi praške ulice in pokopališča spoznavala kot turistka, mora Sneguljčica po njih teči, da bi si rešila življenje in preprečila tragedijo.

Prevedla Julija Potrč

 

Oglejte si napovednik za trilogijo (v finščini :).

Mnenja o knjigi

»Knjiga bo /…/ našla bralce marsikje: nemara prepriča nepregledne horde ljubiteljev Somraka, da poizkusijo tudi kaj drugačnega in zagotovo bo pripravila ljubitelje kriminalk, da vstopijo tudi v svet adolescenčne refleksije.«
Tomaž Bešter o prvi knjigi trilogije, blog Konteksti

 »Kriminalka, ki vas bo popolnoma zasvojila.«
www.dobreknjige.si o prvi knjigi trilogije

O avtorici

slika

Salla Simukka (1981) je knjige začela pisati še kot najstnica in je na Finskem uveljavljena avtorica, ki je za svoje delo leta 2013 prejela prestižno finsko nagrado za mladinsko književnost topelius. Napisala je več romanov in kratkih zgodb za mladino, delala je tudi za televizijo. Poleg tega, da piše zgodbe, še prevaja in piše literarne kritike.

Mednarodni sloves ji je prinesla trilogija Sneguljčica, ki je prevedena v več kot štirideset jezikov. Idejo za trilogijo je dobila med potepom po Frakfurtskih knjigarnah, kjer je na policah z mladinsko literaturo opazila tudi kriminalke, za katere se na prvi pogled ni zdelo, da spadajo na ta oddelek. Že takrat je vedela, o čem bo pisala in kakšni bodo naslovi knjig iz trilogije: Rdeča kot kri, Bela kot sneg in Črna kot ebenovina. Več o trilogiji in avtorici izveste na tej povezavi.

Prelistaj nekaj strani iz knjige

 

 

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.