Fejstbuk

Črna kot ebenovina - 3. knjiga trilogije Sneguljčica

Salla Simukka

Napeta kriminalka, mednarodna uspešnica, prevedena v skoraj 50 jezikov.

Črna kot ebenovinaPo poletju, ki ga Sneguljčica preživela v Pragi, se vrne na Finsko. Vso pozornost namenja šoli in maturi. Dobi glavno vlogo v sodobni adaptaciji Sneguljčice, ki jo pripravljajo na šoli. Kaj kmalu pa se ji življenje spet začne zapletati. Vznemirja jo soigralec Sampsa, s katerim se ukvarja več, kot je za igro potrebno, še bolj pa srhljiva ljubezenska sporočila, ki jih pošilja neznani občudovalec. Ta postajajo vse bolj grozeča, in ko začne zalezovalec groziti, da bo na premieri igre uprizoril krvavi masaker, Sneguljčica ve, da mora odkriti, kdo stoji za grožnjami, in ga ustaviti. Bo Sneguljčica svoje ljube lahko zavarovala pred sovražnikom, ki ima srce črno kot ebenovina?

Prevedla Julija Potrč

Mnenja o knjigi

"Odlična mladinska kriminalka, ki požene kri po žilah."
dobreknjige.si

O avtorici

Salla Simukka

Salla Simukka (1981) je knjige začela pisati še kot najstnica in je na Finskem uveljavljena avtorica, ki je za svoje delo leta 2013 prejela prestižno finsko nagrado za mladinsko književnost topelius. Napisala je več romanov in kratkih zgodb za mladino, delala je tudi za televizijo. Poleg tega, da piše zgodbe, še prevaja in piše literarne kritike.

Mednarodni sloves ji je prinesla trilogija Sneguljčica, ki je prevedena v več kot štirideset jezikov. Idejo za trilogijo je dobila med potepom po Frakfurtskih knjigarnah, kjer je na policah z mladinsko literaturo opazila tudi kriminalke, za katere se na prvi pogled ni zdelo, da spadajo na ta oddelek. Že takrat je vedela, o čem bo pisala in kakšni bodo naslovi knjig iz trilogije: Rdeča kot kri, Bela kot sneg in Črna kot ebenovina. Več o trilogiji in avtorici izveste na tej povezavi.

Prelistaj knjigo

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.