Fejstbuk

Max

Sarah Cohen-Scali

Pretresljiv pogled na nacizem skozi otroške oči

MaxMax se bo rodil 20. aprila 1936, na rojstni dan Adolfa Hitlerja. O tem je prepričan že kot zarodek. Dojenček je rezultat programa Lebensborn (kot si ga je zamislil Heinrich Himmler decembra 1935), enega najbolj zastrašujočih nacističnih projektov za oblikovanje čistokrvne arijske rase. Max odrašča pod strogim očesom profesorja Ebnerja. Ves čas ga merijo, testirajo in nadzirajo. Že pri štirih letih mu zaupajo posebno nalogo. Na Poljskem mora pomagati pri ugrabitvah svetlolasih, modrookih otrok. Dokler nekega dne ne spozna Lukasa, uporniškega fanta, ki mu razkrije vso kruto resnico.

Prevedel Iztok Ilc 

 

Znate špansko? Blagor vam! Mi le ugibamo, kaj so o knjigi in njenem ozadju povedali avtorji tega filma. Ampak je vreden ogleda že samo zaradi zanimivega izbora dokumentarnega gradiva ...

Mnenja o knjigi

"Veliko je knjig, ki nas pretresejo, malo pa je takih, ki so do nas tako neprizanesljive, da nam ne pustijo, da bi jih pozabili."
Koridor

"Presunljivo večgeneracijsko branje."
Bralna značka

"Zdi se, da izhaja več kakovostne mladinske literature kot tiste za odrasle. Ena takih knjig je tudi Max."
dobreknjige.si

O avtorici

Sarah Cohen Scali

Sarah Cohen-Scali (1958) je večkrat nagrajena francoska avtorica, ki je napisala čez dvajset knjig za otroke, mladino in odrasle.

Njen roman Max je prejel številne nagrade, med drugim leta 2013 tudi prestižno nagrado Prix Sorcières, ki jo podeljujejo francoski knjižničarji. Roman je še posebej pretresljiv zaradi nazorne in hladnokrvne pripovedi, ki vseskozi prihaja iz otroških ust. Snov je zgodovinsko natančno raziskana, zato je knjiga zelo pomembna za mlade in odrasle, saj odpira široke možnosti za pogovor, sploh v času naraščajoče nestrpnosti.

Roman je preveden v več jezikov.

Prelistaj knjigo

 

 

 

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.