Fejstbuk

Zvezde vabijo

Miha Mazzini

Nič ni tako, kot se zdi na prvi pogled …

Zvezde vabijoKaja zase misli, da je odlična pevka in se zato prijavi na tekmovanje talentov, čeprav jo prijatelji in njen virtualni fant prepričujejo, da ni tako. Poskušajo jo obvarovati pred sramoto, Kajo pa vseeno vleče, da bi zapela pred javnostjo. Imajo prav oni ali ona?

Mojstrsko in napeto branje nas popelje na razburljivo in zabavno pustolovščino. Trčimo na pasti virtualne resničnosti, pred nami se plast za plastjo lušči resnica o junakih romana, ki so na prvi pogled vse kaj drugega kot v resnici. Mimogrede se na straneh knjige zvrsti še kopica popkulturnih referenc in obsesij sodobne potrošniške družbe pa tudi nostalgičnih utrinkov, ki prinašajo slutnjo nekega drugega časa.
 

O avtorju

Miha Mazzini

Miha Mazzini (1961) je izjemno ploden pisatelj, scenarist, režiser in kolumnist. Njegove knjige za odrasle so prevedene v številne jezike.

Roman Zvezde vabijo je njegov drugi mladinski roman. Zanj je na natečaju založbe Mladinska knjiga prejel nagrado modra ptica 2016. Obiščete ga lahko na njegovi spletni strani.

Tako so se o knjigi z Mihom pogovarjali fejstbukerji:

Mazzini vs. fejstbukerji

Miha Mazzini nadaljuje turnejo po slovenskih knjigarnah, ta četrtek se lahko z njim srečate v mestni knjigarni Mladinske knjige Celje (gostil ga bo Aljoša Harlamov), tole pa je drobec zelooooo zanimivega in zabavnega pogovora s fejstbukerji v knjigarni MK na Trubarjevi ... Zvezde vabijo ;)

Objavil/a fejstbuk.net dne 10. maj 2016

 

Mnenja o knjigi

»Mazzini zna biti izviren v opisih in uspe posledično ustvariti močne prizore /…/, je duhovit in pokaže kar precej smisla za mularijo in njihove tegobe.«
Gaja Kos, Literatura

»Zgodba se začne zelo enostavno, nadaljuje pa se kot detektivka, ki poleg humorja prinaša tudi veliko čustvenega naboja. Razburljiva pustolovščina po 'mazzinijevsko' seveda nastavlja tudi ogledalo sodobni družbi.«
Renate Rugelj, Bukla

»Zvezde vabijo so kljub varni prijetnosti v svoji sodobnosti in zagnanosti pohvalen primerek mladinske literature.«
Veronika Šoster, Trubarjeva hiša literature

»Čeprav Mazzini ne moralizira ter jemlje sodobno tehnologijo in virtualno druženje kot del vsakdanjosti, hkrati poudarja pomen druženja, zato je roman nostalgičen poklon poletjem, preživetim na razbeljenem asfaltu in stopnicah blokov.«
Maša Ogrizek, Delo

Prelistaj nekaj strani iz knjige

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.