Fejstbuk

NOVO: Vse

Janne Teller

Vse, o čemer se ne govori

Črna vrana naslovnica
Kaj mladega človeka pripravi do tega, da brez razloga uporabi silo? Ali razumemo nestrpnosti in skrajnosti? Lahko ljubljene obvarujemo pred zlorabo, ne da bi naredili še večjo škodo? So eni ljudje res vredni več in drugi manj? Zbirka kratkih zgodb večkrat nagrajene avtorice Janne Teller zastavlja neprijetna vprašanja in dreza v boleče teme, hkrati pa (mladega) bralca sili k razmišljanju in razpravljanju.

Več o knjigi >

 

NOVO: Črna vrana

Janja Vidmar

Presunljivo ogledalo sodobnega časa

Črna vrana naslovnica
Begunki Hibi se uspe rešiti iz vojne Sirije. Nanjo med privajanjem na srednjo šolo in življenje v Londonu trči Jan. Po terorističnem napadu na londonski podzemni, v katerem jo skupi njegov oče, vse svoje sovraštvo in razočaranje usmeri vanjo. Sproži vrtinec dogodkov, ki usodno zaznamujejo njega, njegove prijatelje in družino. Njuni pripovedi sta le del niti, navitih v klobčič povezanih zgodb, v katerih se srečujemo tako z londonskimi huligani kot z mladimi na vadbiščih Islamske države ter vojnih in kriznih žariščih na različnih koncih sveta in z begunci na balkanski begunski poti.

Več o knjigi >

 

NOVO: Jaz sem Andrej

Vinko Möderndorfer

Roman o odraščanju, prvi ljubezni in relativni vrednosti strašnih težav …

Andrej

Jaz sem Andrej je nov na šoli in ima cel kup problemov. Pravzaprav jih ima več kot kdorkoli drug na tem svetu. Vse skupaj pa se začne že pri njegovem imenu, nadaljuje s tem, da sta njegova starša ločena, potem pa s tem, da bi moral biti lep in priljubljen. In še marsikaj se najde. A vse le ni tako hudo. Ima malce prismuknjeno, a skrbno mamo, odbito babic, kmalu pa se spoprijatelji še s samosvojo Sonjo. Življenje tako počasi postaja lepše in lepše, predvsem pa strašno razburljivo ...

Ilustriral Jure Engelsberger

Več o knjigi >

 

 

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Zbirke

 

slika

slika

slika

      SREDNJI SVET

 

Znak zlata hruška

slika

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.