Fejstbuk

Geneza

Bernard Beckett

Piše se leto 2075. Hudi svetovni katastrofi je ušla le skupina ljudi, ki so se preselili na otok daleč na morje in se popolnoma izolirali od zunanjega sveta.

slika

Vsako približujočo se ladjo ali letalo so takoj razstrelili. Strogo varnost podre Adam Forde, ki iz morja reši dekle na čolnu. Z romantično Adamovo zgodbo in naravo se mnogo kasneje ukvarja Anaksimander, mlada študentka, ki si je kot temo za sprejemni izpit na Akademijo izbrala ravno "čudovito življenje Adama Forda".

"Razlika med mano in tabo je v tem, da lahko tiste moje dele, ki so nagnjeni k obrabi, zamenjam. Ko si mi odbil glavo, če se še spominjaš, sem naslednji dan prišel nazaj brez najmanjšega glavobola. Sploh veš, s čim eksperimentirajo zdaj? Nalaganje polne zavesti. Radi bi prekopirali moje datoteke v drug stroj, in ko se bom spet zagnal, se bom zbudil kot dva Arta namesto enega. Sploh si ne moreš predstavljati, kako je to, imam prav?"

 

slika

Knjiga je dobitnica znaka Zlata hruška.

 

»Knjiga ni odlično izhodišče le za šolski pogovor o literarnih in znanstvenih postopkih ustvarjanja, ampak tudi za pogovore o življenjskih okoliščinah, idealih in perspektivah najstnikov.«
Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig 2011

 

O avtorju

Večkrat nagrajeni novozelandski avtor Bernard Beckett (1967) je v stalnem stiku s svojo publiko. Kot učitelj matematike, angleščine in igre na srednjih šolah dobro ve, kaj se sprašujejo mladi, ko pritisne tesnoba in vrag odnese banalnosti.

 

slika

 

Nazaj na seznam

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.