Fejstbuk

Saga o Zemljemorju 2: Atuanska grobnica

Ursula K. Le Guin

Mlado Tenar izberejo za Prvo svečenico Atuanske grobnice. S tem izgubi vse – dom, družino, imetje, celo ime.

slikaZdaj je samo še Arha, Požrta žena, varuhinja skrivnostne zakladnice, v temo in tišino zavite Grobnice. Ko pride mladi čarovnik Skobec ukrasti največjega izmed skritih zakladov Grobnice, Erreth-Akbejev prstan, se mu Tenar sprva odločno postavi po robu. A Skobec prinaša s seboj tudi svetlobo magije in zgodbe o drugačnem, manj temačnem svetu, ki ga Tenar ni nikoli poznala.

Bo tvegala vse in za vedno zapustila temo Atuana?

Prevajalec Dušan Ogrizek

Oglej si kolaž kratkih prizorov iz televizijske mini serije, ki je nastala po knjigi (posnetek je v angleščini in nima podnapisov).

Če te zanima, kako se je na to odzvala pisateljica, lahko greš pogledat sem.


Mnenja o knjigi

»Domišljija Le Guinove se lahko po moči in drznosti primerja s Tolkienovo.«
The Observer

O avtorici

slika

Ameriška pisateljica Ursula K. Le Guin (roj. 1929, pa še vedno z mladostno živo domišljijo), je ustvarila več fantazijskih svetov (zadnjega v trilogiji Gifts, Voices, Powers, 2004-2007).

O njih napisani romani so klasika žanra v dveh primerih: v fantazijskem šestdelna Saga o Zemljemorju in v znanstvenofantastičnem žanru hainski ciklus (šest romanov in vrsta krajših del, v slovenščini: Leva roka teme, Mož brez vsega, Beseda za svet je gozd).

Za svoja dela je prejela več kot petdeset literarnih nagrad in pet za življenjsko delo, prispevek k fantastični literaturi (prvo, Gandalfovo nagrado že 1978).

Piše tudi otroške knjige in odlične eseje, ne le o literaturi, ampak o vrsti področij, na katerih je aktivna (mirovništvo, varstvo okolja, položaj žensk, človekove pravice).

Vse o njej in tudi njen blog najdeš na njeni zanimivi uradni spletni strani, tako rekoč vse o Zemljemorju pa na tej spletni strani.
 

 

Zbirka SREDNJI SVET


Nazaj na seznam

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.