Fejstbuk

Dežela čudes

Brian Selznick

Izjemno delo večkrat nagrajenega avtorja mojstrovine Hugo Cabret.

slikaBen se je rodil petdeset let kasneje kot Rose, pred nami pa se razkriva zgodba njunih otroštev. Na skrivaj si oba želita drugačnega življenja. Ben hrepeni po očetu, ki ga nikoli ni poznal, Rose sanjari o skrivnostni igralki.

Ko Ben v sobi pokojne mame najde sled, ki bi ga lahko pripeljala do očeta, in Rose prebere vabljiv naslov v časopisu, se oba otroka odpravita na osamljeno in drzno iskanje, da bi našla, kar pogrešata.

Benova zgodba je povedana z besedami, Rosina s slikami. Nenehoma se prepletata in bralca pripeljeta do presenetljivega konca, v katerem se njuna zgodba združi v eno.

Prevedel: Andrej Hiti Ožinger

Mnenja o knjigi

»Ko obračaš liste te knjige, se počutiš dobro in v srcu ti postane zares toplo. Tako na nas učinkujejo nekatera dela ameriške književnosti za otroke – tista iskrena, ki slavijo življenje, so sicer vzgojna, a jih preprosto moramo vzljubiti.«
Guardian

»Dežela čudes je darilo za oči, duha in srce.«
Booklist

Obiščite spletno stran knjige in si oglejte napovednik, v katerem avtor spregovori o njenem nastajanju.

(Posnetek je v angleščini in nima podnapisov.)

O avtorju

Večkrat nagrajeni avtor Brian Selznick (1966) živi v New Yorku in San Diegu. Z Deželo čudes je ustvaril mojstrovino, ki po prepričljivosti še presega njegovo prejšnjo knjigo Hugo Cabret, za katero je tudi v Sloveniji prejel priznanje za kakovost – nagrado zlata hruška 2011. Za knjigo Hugo Cabret je prejel še prestižno ameriško nagrado za mladinsko književnost caldecott medal 2008, nagrado Ameriškega združenja knjižničarjev (ALA) za najboljšo mladinsko knjigo 2008, nagrado Quill 2007 in priznanje New York Timesa za najboljšo ilustrirano knjigo leta 2007. Tudi Dežela čudes je deležna izjemno naklonjenega odziva kritikov in bralcev.

O svojem navdihu za knjigo Dežela čudes Brian Selznick pravi: »Ko sem pisal Huga Cabreta, sem na televiziji gledal dokumentarec z naslovom Skozi gluhe oči o zgodovini kulture gluhih v Ameriki. Posebno me je pritegnil del, ki je govoril o filmu: ko so leta 1927 v filmih uvedli novo zvočno tehnologijo, je to kulturo gluhih zelo prizadelo. Pred tem so lahko v kinu skupaj uživali gluhi in slišeči. Zvočni filmi so gluhe prvič izključili. Tako sem dobil zamisel, da bi ustvaril lik gluhe deklice, ki sama doživi ta prehod, in to je bil začetek Rosine zgodbe.«

Avtorja lahko obiščete na njegovi spletni strani.

Prelistaj nekaj strani iz knjige

 
  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.