Fejstbuk

Trilogija Čisti, 2. knjiga: Zliti

Julianna Baggott

Razburljiva zgodba, ki vas bo preganjala še v sanjah

slikaPrepad med Kupolo in nesrečniki, obsojenimi na življenje v pustinji, se iz dneva v dan povečuje. Jerebov oče in vodja Kupole, ki se skuša na vsak način dokopati do pobeglega sina, v besu napove vojno ubogemu ljudstvu. A skrivnost čistih je razkrinkana. Pressia in Jereb vesta, kdo je v resnici povzročil eksplozije, kdo je kriv za trpljenje ljudi, zlitih z okolico. In še pomembneje – s skupino prijateljev odkrijejo, da obstaja zdravilo, ki bi morda lahko odpravilo mutacije. Bežeč pred vojsko Kupole na eni strani in pošastnimi stvori puščave na drugi se uporniki podajo na lov za zdravilno formulo. Jim bo uspelo spremeniti usodo sveta, zapisanega uničenju?

Prevedel Andrej Hiti Ožinger

Roman Zliti je nadaljevanje srhljive postapokaliptične serije Čisti. Tako kot prvi del je takoj po izidu požel številne pohvale kritikov in bralcev.

Mnenja o knjigi

»Napeto pustolovsko branje z dobro mero romantike.«
Bookreporter

»Ameriška vsestranska pisateljica, pesnica, esejistka in profesorica kreativnega pisanja z nadaljevanjem uspešnice Čisti potrjuje, da se je dobro znašla tudi v žanru postapokaliptične in distopične literature. Čeprav za vmesne knjige v trilogijah pogosto velja, da so le vezni člen med vznemirljivim začetkom in razburljivim koncem, se Baggottova ne pusti ujeti v pasti druge knjige. Potem ko je prvi del vzpostavil dovršeno in izvirno vizijo opustošene prihodnosti, Zliti osrednje mesto prepusti kompleksnemu razvoju osrednjih likov. Ta se na eni strani loti presenetljivo zrelih čustvenih in ljubezenskih razpotij, na drugi strani pa temelji na grajenju osebnosti, ki jih s seboj prinesejo velike odgovornosti, pahnjene na ramena protagonistov. Pri tem na njih z vseh strani grozijo nevarnosti, bodisi v obliki grotesknih mutantov bodisi prek radikalnih in fanatičnih idej obupanega (ali zavedenega) prebivalstva. Zgodba je napeta in presenetljiva, upa pa se dotakniti tudi temačne nravi človeštva, kateri pa nasproti vendarle stojijo prizadevanja junakov po lepši prihodnosti. Knjiga, po kateri boste vneto čakali na prihodnje leto napovedani zaključek.«
Aleš Cimprič, Bukla

O avtorici

slika

Ameriška pisateljica Julianna Baggott je avtorica več romanov za odrasle in mladino. Njene knjige se redno uvrščajo v izbor najboljših knjig po mnenju uglednih tujih revij, kot so New York Times, People Magazine, Washington Post in The Sunday Times. Številna izmed njenih del so postala izjemne prodajne uspešnice po vsem svetu. Več o avtorici in njenih drugih knjigah najdeš na njeni spletni strani.

Prelistajte nekaj strani iz knjige

 
  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.