Fejstbuk

Saga o Zemljemorju 6: Drugi veter

Ursula K. Le Guin

Zadnji del Sage o Zemljemorju

slikaScelitelja Jelšaka vsako noč mrtveci v njegovih sanjah poskušajo zvabiti čez kamnito ograjo v temo. Preko njega bi se lahko osvobodili in zavzeli Zemljemorje. Zato poišče bivšega arhimaga Geda, da bi ga vprašal za nasvet, kako se jih ubraniti. Ta ga napoti k Tenar, Terhanu in mlademu kralju Lebanenu. Mrtvim se lahko zoperstavijo le na Rokeju, v gaju Znotrajsvet. Da bi ubranili Zemljemorje, se morajo povezati ljudje in zmaji …

Prevajalec Dušan Ogrizek
Spremna beseda Jakob J. Kenda

 

Oglejte si, kaj je pisateljica Ursula K. LeGuin povedala o Sagi o Zemljemorju in njenem nastanku (video je v angleškem jeziku).

Mnenja o knjigi

»Le Guinova se je vrnila z izvrstnim romanom, ki dopolnjuje svet Zemljemorja in še enkrat vso sago obrnila na glavo.«
Publishers Weekly

O avtorici

slika

Ameriška pisateljica Ursula K. Le Guin (roj. 1929, pa še vedno z mladostno živo domišljijo), je ustvarila več fantazijskih svetov (zadnjega v trilogiji Gifts, Voices, Powers, 2004-2007).

O njih napisani romani so klasika žanra v dveh primerih: v fantazijskem šestdelna Saga o Zemljemorju in v znanstvenofantastičnem žanru hainski ciklus (šest romanov in vrsta krajših del, v slovenščini: Leva roka teme, Mož brez vsega, Beseda za svet je gozd).

Za svoja dela je prejela več kot petdeset literarnih nagrad in pet za življenjsko delo, prispevek k fantastični literaturi (prvo, Gandalfovo nagrado že 1978).

Piše tudi otroške knjige in odlične eseje, ne le o literaturi, ampak o vrsti področij, na katerih je aktivna (mirovništvo, varstvo okolja, položaj žensk, človekove pravice).

Vse o njej in tudi njen blog najdeš na njeni zanimivi uradni spletni strani, tako rekoč vse o Zemljemorju pa na tej spletni strani.

Prelistaj nekaj strani iz knjige

 

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.