Fejstbuk

Harry Potter in otrok prekletstva

J.K. Rowling, John Tiffany, Jack Thorne

Prvi in drugi del
Dramsko besedilo po novi izvirni zgodbi. Osma knjiga, devetnajst let pozneje …

Harry Potter 8 zgodbaVedno je bilo težko biti Harry Potter in nič lažje ni zdaj, ko je prezaposleni uslužbenec Ministrstva za čaranje, mož in oče treh šolarjev. Medtem ko se Harry spoprijema s preteklostjo, ki bi morala ostati preteklost, se njegov najmlajši sin Albus spopada z družinsko zapuščino, ki si je nikoli ni želel. Ko se preteklost in sedanjost prepleteta, oče in sin spoznata neprijetno resnico: včasih nas zlo pričaka na najbolj nepričakovanem mestu.

Besedilo temelji na novi izvirni zgodbi J.K. Rowling, Johna Tiffanyja in Jacka Thorna. Harry Potter in otrok prekletstva je gledališka predstava Jacka Thorna. Je osma knjiga v seriji Harryja Potterja in prva zgodba, ki je zaživela na gledaliških odrih. Ta posebna izdaja delovne verzije scenarija takoj po svetovni premieri igre v Londonskem West Endu 30. julija 2016, vsem bralcem prinaša nadaljevanje zgodbe o Harryju Potterju, njegovih prijateljih in družini.

Producenti igre Harry Potter in otrok prekletstva so Sonia Friedman Productions, Colin Callender in Harry Potter Theatrical Productions.

Prevedel Jakob J. Kenda

Oglej si dogajanje v zaodrju predstave Harry Potter in otrok prekletstva (video je v angleščini).

Mnenja o knjigi

»Čarovnijam torej še nekaj časa ni videti konca.«
Renate Rugelj, Bukla

»Harry Potter in otrok prekletstva je ljubko darilo za vse fene Harryja Potterja, ki so upali, da se bodo zopet srečali s svojimi čarovniškimi prijatelji.«
Goodreads

O avtorjih

J.K. Rowling je napisala sedem romanov o Harryju Potterju ter tri spremljevalne knjižice, izdane v dobrodelne namene. Napisala je tudi Nadomestne volitve, roman za odrasle in pod psevdonimom Robert Galbraith serijo kriminalnih romanov Cormoran Strike. J.K. Rowling se bo novembra 2016 s filmom Magične živali prvič predstavila kot scenaristka in producentka.

Jack Thorne piše za gledališče, film, televizijo in radio. Med njegovimi besedili za gledališča so Hope (Upanje) in Let the Right One In (Spusti me k sebi). Me drugimi je napisal scenarija za filma War Book (Načrtovanje vojne) in The Scouting Book for Boys (Knjiga o skavtih za fante) ter TV-scenarije Don’t Take My Baby (Ne vzemite mi otroka), The Fades (Uveli) in This Is England (To je Anglija) za katerega je prejel nagrado BAFTA. Za BBC prireja trilogijo Njegova temna tvar Philipa Pullmana.

John Tiffany je za svoje režisersko delo tako na West Endu kot na Broadwayu prejel vrsto nagrad. Med njegovimi deli so Once (Nekoč), Steklena menažerija, Macbeth, Bakhantke, Let the Right One In (Spusti me k sebi) in Black Watch (Črna straža). Je stalni režiser v gledališču Royal Court. Od leta 2005 do leta 2012 je bil stalni režiser v Škotskem narodnem gledališču.

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.