Fejstbuk

Zakaj pa ne

Amadea Kovič

Konec osnovne šole je in pred glavno junakinjo, ki svoje dogodivščine ves čas pridno zapisuje v dnevnik, je dolgo, razburljivo poletje.

slikaNjena mama se odpravi v boj za poslansko mesto in ji tudi uspe priti v parlament. Pri tem ji pomaga sveže ločena teta, ki se naseli pri njiju in si prizadeva najti pravo pot naprej ter obenem poskuša ohraniti kolikor toliko urejen dom.

Tako kot teto premetava iz ene skrajnosti v drugo, mora tudi glavna zapisovalka dogodkov dozoreti in se soočiti s posledicami svojih dejanj.

Prva zaljubljenost in poletno flirtanje, prijateljstvo, zabave, lepotna tekmovanja, nočni potepi, obračunavanje z zlobnimi sestrami ter soočenje z osamljenostjo - vse to glavna junakinja popisuje z veliko mero humorja in iskrivosti.

 

24. avgust, 7.34
Zbudila sem se zgodaj in zdaj ležim v postelji in premišljujem. Starka je rekla, da bova z Martinom spet skupaj. Dobro. Kako? Kdaj? Včeraj sem ga neštetokrat poskusila doklicati, a je imel vedno izklopljen telefon. Ko sem klicala k njemu domov, pa mi je njegov mlajši bratec med lizanjem bonbona jezno zabrusil, da če sem jaz »tista, ki je Martin noče več videt v tem lajfu«, potem ima naročilo, naj mi pove, »da me Martin noče več videt v tem lajfu.« Pa v naslednjem tudi ne.

 

Prelistajte nekaj strani iz knjige

 

 

O avtorici

Amadea Kovič (1996) je roman v obliki dnevniških zapisov napisala v osnovni šoli. Zdaj je srednješolka, njen prvenec pa daje vedeti, da imamo opraviti z obetavnim pisateljskim talentom.

 

       Zbirka Sinji galeb
slika  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.