Fejstbuk

Blazno resno o seksu

Desa Muck

Knjiga o vsem, kar morajo najstniki vedeti o seksu.

slika Fredi in Rožca, sta najboljša prijatelja, ki sta si zelo različna, a si zaupata prav vse. Fredi je v polnem razcvetu, postaven, rastejo mu tudi že prve dlake, medtem ko je Rožca kot vreča krompirja z mozoljastim obrazom. Kakršnokoli malenkostno spremembo v njunem razvoju si takoj sporočita po telefonu. Podobno je tudi z Bibo in Tino. Biba je ena izmed tistih trinajstletnic, ki ima postavo, kot Barbika, popolno pričesko, brezhibno kožo.... Tina, pa majhna, debelušna in za svoja leta zelo poraščena ... A tudi onidve sta nerazdružljivi.

In prav z njihovo pomočjo knjiga razkriva skrivnosti odraščanja: zakaj ljudje ne maramo svojega telesa, kaj ponoči sanjajo fantje in kaj dekleta, kako nastanejo otroci, kaj imajo fantje kar dekleta nimajo in obratno, kaj je prava ljubezen, zaljubljenost, zakaj se najstniki tako radi zaljubijo v veliko starejše osebe, kako pritegniti pozornost osebe ki nam je všeč, kdaj je pravi čas za prvi poljub in prvi spolni odnos, kako reči ne in o mnogih stvareh nujno potrebnih za odraščanje.

Knjiga je polna nasvetov, raznolikih primerov in zanimivih testov, ki nas poučijo o marsičem še neznanem.

Ilustriral Matej De Cecco

Več o zbirki Blazno resno NAJDEŠ TUKAJ.

Mnenja o knjigi

»Šment, Desa, kje si bila s to knjigo, ko sem se pred mnogimi desetletji s sovrstniki prebijala skozi najstniška leta in smo vsi zavijali z očmi, zardevali, skoraj padali v nezavest, če je beseda slučajno nanesla na nekaj, kar je samo dišalo po spolnosti? Nikjer nikogar, ki bi nam pojasnil, kaj se nam osebnostno, čustveno in spolno dogaja! Na srečo jo vi imate, Deso Muck, ki o seksu piše tako zabavno, preprosto, nezateženo in hkrati poučno, da odpadejo vse skrivnosti, predsodki in (ne)napisane prepovedi. Z njo potujete skozi labirint spolnosti oziroma seksa oziroma odnosov med spoloma z lahkoto, kot bi brali o nogometu, košarki, pirsingu ali kopalkah.«
Teta Justi

O avtorjih

slika

Desa Muck (1955) živi v Mokronogu, na podeželju, s tremi hčerkami, psom, štirimi mačkami in konjem. Zgodbe si je izmišljevala že kot otrok, za preživetje pa je kasneje počela marsikaj: bila je vzgojiteljica, varuška, obiralka pomaranč, zabavala je ljudi pred televizijskimi sprejemniki, požela nešteto aplavzov v gledališču … Odlično pa ji gre od rok tudi pisanje, ki ga navdušeno sprejemajo otroci, najstniki in odrasli. Obiščeš jo lahko na njenem spletnem naslovu.

Matej de Cecco

Matej de Cecco (1979) živi in dela v Ljubljani. Najraje bere stripe, igra košarko, kitaro, računalniške igrice in skejta. Kot študent je okusil slasti japonologije in prevajalstva, svoje risarske spretnosti pa izpopolnjuje na akademiji za vizualno umetnost A. V. A. Ljubezen do stripa ga je pripeljala v uredništvo revije Stripburger, svoje stripe pa zdaj objavlja v revijah Pil in Plus. Riše (včasih) blazno (pre)hitro in z velikim užitkom. Junakom, o katerih je navdušeno bral kot najstnik, je lahko zdaj nadel podobo, kot si jo zamišlja on. Obiščeš ga lahko na njegovi spletni strani.

Prelistajte nekaj strani iz knjige

 

 

 
  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.