Fejstbuk

Blazno resno popolni

Desa Muck

Knjiga namigov za najstniški bonton, uporabna tudi v našem osončju.

slika Nekega dne se v Zalini in Martinovi sobi pojavi vesoljec Feliks, ki se mu je pokvarilo leteče vozilo. Prihaja s sedmega planeta sosednjega osončja in začudeno se sooči z nevzgojenimi otroki planeta Zemlja. Zaplete se v napete in tudi nevarne pustolovščine. Bo z lepim zgledom pripomogel k lepšemu vedenju otrok, s katerimi ima opravka ali pa se bo tudi sam navzel grdih navad? Zabaven in nezatežen priročnik za vsakdanjo rabo, ki nam bo pomagal, da bomo skupaj lepše in lažje živeli.

Ilustriral Matej De Cecco

Več o zbirki Blazno resno NAJDEŠ TUKAJ.

Mnenja o knjigi

»Je pri šolski malici treba držati skodelico čaja z iztegnjenim mezinčkom, kakor to počnejo fine angleške gospe? Ali pri recitiranju pesmi stopala poravnaš vzporedno ali v obliki črke V? In kako si zavezati kravato za šolski ples: z enojnim ali dvojnim vozlom? Če iščete odgovor na katero od teh vprašanj, vam ta knjiga žal ne bo pomagala. Vam bo pa prišla prav pri vsakdanjih medosebnih stikih, da vas bodo soljudje sprejemali kot omikano bitje enaindvajsetega stoletja, s katerim je prijetno poklepetati in snesti kos torte. Odkar sem prebral knjigo Blazno resno popolni, imam čistejšo kožo in bolj bele zobe, na Facebooku pa so moji statusi v povprečju všeč 62 odstotkov več osebam.«
Boštjan Gorenc – Pižama

O avtorjih

Desa Muck

Desa Muck (1955) živi v Mokronogu, na podeželju, s tremi hčerkami, psom, štirimi mačkami in konjem. Zgodbe si je izmišljevala že kot otrok, za preživetje pa je kasneje počela marsikaj: bila je vzgojiteljica, varuška, obiralka pomaranč, zabavala je ljudi pred televizijskimi sprejemniki, požela nešteto aplavzov v gledališču … Odlično pa ji gre od rok tudi pisanje, ki ga navdušeno sprejemajo otroci, najstniki in odrasli. Obiščeš jo lahko na njenem spletnem naslovu.

slika

Matej de Cecco (1979) živi in dela v Ljubljani. Najraje bere stripe, igra košarko, kitaro, računalniške igrice in skejta. Kot študent je okusil slasti japonologije in prevajalstva, svoje risarske spretnosti pa izpopolnjuje na akademiji za vizualno umetnost A. V. A. Ljubezen do stripa ga je pripeljala v uredništvo revije Stripburger, svoje stripe pa zdaj objavlja v revijah Pil in Plus. Riše (včasih) blazno (pre)hitro in z velikim užitkom. Junakom, o katerih je navdušeno bral kot najstnik, je lahko zdaj nadel podobo, kot si jo zamišlja on. Obiščeš ga lahko na njegovi spletni strani.
 

Prelistajte nekaj strani iz knjige

 
  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.