Fejstbuk

Blazno resno zadeti

Desa Muck

Knjiga o vsem, kar je dobro vedeti o zasvojenosti.

slikaPetnajstletna Žuža je velika frajerka: šprica šolo, kadi travo, žurira z džankiji in si ne pusti nakladati o zdravem življenju. Svoje bogate izkušnje z vsemi mogočimi drogami je zaupala predmestni gospodinji Desi, ki je o njej hotela napisati knjigo, s katero bi mladim odprla oči. Vendar se ji je posrečilo veliko več – Žuži je odprla srce.

Ilustriral Matej De Cecco

Več o zbirki Blazno resno NAJDEŠ TUKAJ.

Zlata hruška

Knjiga je dobitnica znaka Zlata hruška.slika

Avtorica je zelo razumevajoča, toda mladim nedvoumno in odločno sporoča, kaj je prav in kaj ne. S svojo prepoznavno duhovitostjo in toplino pa mladim priporoča odvisnosti, ki osrečujejo, npr. ustvarjalnost, šport, prijateljstvo, ljubezen idr.

Vir: Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig 2012

Mnenja o knjigi

»Desa me je vsake toliko pobarala, kako je na sceni in kako dilam z oboževalkami, z najstnicami. Če bi takrat vedel, da bom nastopal v knjigi Blazno resno zadeti, bi moral odgovarjati blazno bolj resno.«
Vlado Kreslin

O avtorjih

Desa Muck

Desa Muck (1955) živi v Mokronogu, na podeželju, s tremi hčerkami, psom, štirimi mačkami in konjem. Zgodbe si je izmišljevala že kot otrok, za preživetje pa je kasneje počela marsikaj: bila je vzgojiteljica, varuška, obiralka pomaranč, zabavala je ljudi pred televizijskimi sprejemniki, požela nešteto aplavzov v gledališču … Odlično pa ji gre od rok tudi pisanje, ki ga navdušeno sprejemajo otroci, najstniki in odrasli. Obiščeš jo lahko na njenem spletnem naslovu.

slika

Matej de Cecco (1979) živi in dela v Ljubljani. Najraje bere stripe, igra košarko, kitaro, računalniške igrice in skejta. Kot študent je okusil slasti japonologije in prevajalstva, svoje risarske spretnosti pa izpopolnjuje na akademiji za vizualno umetnost A. V. A. Ljubezen do stripa ga je pripeljala v uredništvo revije Stripburger, svoje stripe pa zdaj objavlja v revijah Pil in Plus. Riše (včasih) blazno (pre)hitro in z velikim užitkom. Junakom, o katerih je navdušeno bral kot najstnik, je lahko zdaj nadel podobo, kot si jo zamišlja on. Obiščeš ga lahko na njegovi spletni strani.

Prelistajte nekaj strani iz knjige

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.