Fejstbuk

Blazno resno slavni

Desa Muck

Prenovljeno besedilo v kombinaciji z novo ilustriranimi stripi.

Desa Muck - Blazno resno slavniTrinajstletni Gregec si niti v sanjah ne predstavlja, da bi lahko kdaj postal filmska zvezda. Konec koncev se sam sebi ne zdi zelo lep, ima ogromne debele špegle in je pegast po obrazu »kot obgrizen dunajski zrezek«. Da ne omenjamo, da nosi zobni aparat in da je tako majhne postave, da ga prijatelji kličejo Štoflc.

A glej ga zlomka – proti vsem pričakovanjem dobi vlogo v novem filmu. Čez noč se znajde v razburljivem svetu slave, osebnih obračunov in spletk, kjer ni nič tako, kot se zdi na prvi pogled.

Ilustriral Matej de Cecco

Mnenja o knjigi

Blazno resno slavni ali dokumentarno-ljubezenska najstniška kriminalka! Po prebrani knjigi sem dokončno dojel, da je slovenski film smrtno nevaren. Ne le za gledalce, ki jih lahko ob morebitnem ogledu slovenskega filma zadene kap, temveč tudi za nas, ustvarjalce, igralce. Naježil sem se, večkrat! Morda bom tudi sam raje zamenjal poklic – preveč se imam rad. Ta knjiga je posvečena Štofeljcu in Žrtvam slovenskega filma. A ja, pa še to: Desa, »sindrom« ni ozdravljiv! Dokazano. Slaveželjna mularija: nujno prebrat!
Jurij Zrnec, igralec (zaenkrat še)

O avtorjih

slika

Desa Muck (1955) živi v Mokronogu. Zgodbe si je izmišljevala že kot otrok, za preživetje pa je kasneje počela marsikaj: bila je vzgojiteljica, varuška, obiralka pomaranč, zabavala je ljudi pred televizijskimi sprejemniki, požela nešteto aplavzov v gledališču. Odlično pa ji gre od rok tudi pisanje, ki ga navdušeno sprejemajo otroci, najstniki in tudi odrasli.

Piše blazno hitro, najstnike jemlje blazno resno, zato se ne gre čuditi, da so knjige iz zbirke Blazno resno o … ob prvem izidu postale uspešnice, po katerih posegajo tudi generacije današnjih otrok. Obiščeš jo lahko na njenem spletnem naslovu.

slika

Matej de Cecco (1979) živi in dela v Ljubljani. Najraje bere stripe, igra košarko, kitaro, računalniške igrice in skejta. Kot študent je okusil slasti japonologije in prevajanja, svoje risarske spretnosti pa izpopolnjuje na akademiji za vizualno umetnost A. V. A.

Ljubezen do stripa ga je pripeljala v uredništvo revije Stripburger, svoje stripe pa zdaj objavlja v revijah Pil in Plus. Riše (včasih) blazno (pre)hitro in z velikim užitkom. Junakom, o katerih je navdušeno bral kot najstnik, je lahko zdaj nadel podobo, kot si jo sam zamišlja.

Prelistaj nekaj strani


 

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.