Fejstbuk

Kdo si, Aljaska?

John Green

Očarljiva, smešna in žalostna zgodba o veličastnosti življenja.

slika Miles Halter je obseden z zadnjimi besedami slavnih ljudi. Sit je udobnega življenja, in ko se odpravi študirat daleč stran od sicer razumevajočih domačih, se mu odpre nov svet, poln neslutenih možnosti in kaosa, ki ga pooseblja čudovita, pametna, zabavna, seksi, samodestruktivna, skrivnostna, odbita in do konca fascinantna Aljaska Young. Ko je na lepem ni več, ostane praznina, ki jo poskuša zakrpati na vse mogoče načine. Poskuša razumeti tisto, česar ni mogoče razumeti, in predvsem preživeti. Iz ure v uro, iz dneva v dan.

 

Spremna beseda Breda Jelen Sobočan
Prevedla Ana Barič Moder
Prevod reperskih vložkov Boštjan Gorenc - Pižama

Oglejte si, kaj je o knjigi povedal John Green (film je v angleščini)

Tale film pa so pripravili feni knjige … (film je v angleščini)

Mnenja o knjigi

»Smešno, žalostno, navdihujoče in vedno očarljivo branje.«
Booktrust

»Knjiga o najstnikih, tako intenzivna, da z veseljem šibaš po njihovih norih brzicah raziskovanja, z njimi tuhtaš in razmišljaš in rasteš in čeprav so najstniška leta že zdavnaj za mano, sem občutila vse tisto, kar so občutili sami.«
tamala_8*, Knjižni molji na med.over.net

O avtorju

slika

Kdo si, Aljaska? je prvenec izvrstnega in priljubljenega pisatelja Johna Greena (1977), avtorja uspešnice Krive so zvezde, ki mu zvesto sledijo milijoni bralcev. Leta 2006 je bil nagrajen s prestižno nagrado Michael L. Printz, ki jo podeljuje Ameriška zveza knjižničarjev. Po knjigi že nastaja film.

John živi z družino v Indianapolisu v ameriški zvezni državi Indiana. Z bratom Hankom tvorita dvojec Vlogbrothers, enega najbolj priljubljenih spletnih video projektov na svetu. Lahko se pridružite skoraj poldrugemu milijonu Johnovih sledilcev na Twitterju in na tumblrju (fishingboatproceeds.tumblr.com) ali ga obiščete na spletni strani johngreenbooks.com.

slika
 

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.