Fejstbuk

Knjige

Ameriški pisatelj Patrick Ness piše za odrasle in mlade in je edini avtor, ki je dvakrat zapored prejel nagrado Carnegie Medal; najprej leta 2011 za Vojno pošasti in nato leto pozneje za knjigo Sedem minut čez polnoč.

slikaslikaslikaslika

Kratke E-zgodbe, v katerih Patrick Ness nadaljuje pustolovščine iz trilogije Hrup in kaos:
1. del: Novi svet, Zgodba o Hrupu in kaosu (pdf) (str. 14— 26)
2. del: Širno širno morje (pdf)
3. del: Snegozel (pdf)

Knjiga Na begu je ob izidu leta 2008 med drugim prejela nagrado Booktrust Teenage Prize (podeljujejo jo leposlovnemu delu za mladino, ki ga je v angleščini napisal državljan ali prebivalec Združenega kraljestva), nagrado Guardian Children's Fiction Prize in Tiptree Award. Bila je tudi med nominiranci za Carnegie Medal, prav tako kot leto kasneje tudi njeno nadaljevanje Zakaj in zato, ki je prejelo tudi nagrado Costa v kategoriji knjig za mladino. Zadnji del trilogije, Vojna pošasti, je prejel nagrado Carnegie Medal in nominacijo za nagrado Arthur C. Clarke Award. Knjiga Sedem minut čez polnoč je poleg prestižne nagrade Carnegie Medal 2012 prejela tudi nagrado Kate Greenaway 2012 za ilustracije.

Po trilogiji Hrup in kaos, ki govori o temeljnih etičnih dilemah, še posebej značilnih in pomembnih za današnji čas, bodo v prihodnjih letih posneli film, prav tako že potekajo dogovori za filmsko različico knjige Sedem minut čez polnoč.

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.