Fejstbuk

O avtorju

slikaAmeriški pisatelj Patrick Ness (1971) živi in dela v Angliji.

Piše za odrasle in mlade in je edini avtor, ki je dvakrat zapored prejel nagrado Carnegie Medal; najprej leta 2011 za Vojno pošasti in nato leto pozneje za knjigo Sedem minut čez polnoč.

 

Po trilogiji Hrup in kaos, ki govori o temeljnih etičnih dilemah, še posebej značilnih in pomembnih za današnji čas, bodo v prihodnjih letih posneli film, prav tako že potekajo dogovori za filmsko različico knjige Sedem minut čez polnoč.

Avtor je velik aktivist in podpornik javnih knjižnic, ki jih v Angliji vztrajno ukinjajo, veliko predava o predsodkih o literaturi, v svojih kolumnah pa se dostikrat dotika tem "primernosti" kake literature za najstnike.

Patrick Ness je že v mladih letih vedel, da hoče biti pisatelj. Naredil je sprejemne izpite za filmsko šolo, a se odločil za študij angleške književnosti na univerzi v Južni Karolini. Tri leta je tudi učil kreativno pisanje na univerzi v Oxfordu, kjer je bila večina študentov starejših od njega.

Komunikativni avtor je kolumnist in recenzent Guardiana ter navdušen tekač in potapljač. Redno se javlja na svojem blogu in je zelo aktiven na Twitterju.
 

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.