Fejstbuk

ZAVETJE VODE

Sarah Crossan

Poetična in berljiva pripoved v verzih

Kasienka in njena mama s Poljske v Anglijo pripotujeta samo z enim kovčkom in vrečo perila. Kasienka je zbegana in žalostna, njena mama pa ima strto srce in se je sem odpravila iskat izginulega moža. Kasienka s težavo navezuje stike, na novi šoli se ne počuti sprejeto, sooča se s težavami, ki so ji bile doslej tuje. Oživi le, ko gre plavat, čeprav se tudi ob tem ne more znebiti občutka, da se potaplja. A v zavetju vode sčasoma najde moč, razumevanje, ljubezen in pogum, da se spopade z ovirami, ki ji jih je življenje postavilo na pot.  

Prevod Ana Barič Moder

Spremna beseda Majda Mramor

 

Zakaj Sarah Crossan piše romane v verzih, pove v tem intervjuju … (video je v angleščini).

Mnenja o knjigi

»Zavetje vode boste prebrali na mah, potem pa knjigo še pestovali v naročju, saj jo lahko odprete na naključni strani in tam bo misel, ki bo šla z vami, potiho, na zalogo za trenutke, ko rabimo pogum za izzive življenja, ko se naloge zazdijo pretežke ...« Majda Mramor

»Zavetje vode je branje za vse generacije.« Dobre knjige

O avtorici

Prvenec irske pisateljice Sarah Crossan, pripoveduje zgodbo o odtujenosti in tujosti ter notranji moči in volji do polnega življenja. Leta 2013 je bil roman nominiran za prestižno nagrado Carnegie medal.

Sarah Crossan je živela v Dublinu, Londonu in New Yorku, zdaj pa s hčerko in možem domuje v Angliji. Študirala je filozofijo in književnost, magistrirala pa iz kreativnega pisanja, ki ga aktivno promovira po britanskih šolah. Za svoje delo je prejela številne nagrade, med drugimi tudi nagrado Carnegie medal 2016 za roman v verzih Eno (One).

Prelistaj knjigo
 

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.