Bologna po Bologni

slika

                      24. Bologna po Bologni

Bologna po Bologni bo letos ponudila pregled najboljših knjig z Mednarodnega sejma v Bologni nekoliko drugače. Knjige, na katere želimo (mlade) bralce posebej opozoriti, smo v partnerskem sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana in sekcijo IBBY, predstavili v sredo, 1. junija 2016, v Mestni knjižnici Ljubljana, Knjižnica Otona Župančiča.

slika

Letošnji koncept prireditve se razlikuje od dosedanjih, ki so minula leta potekali v knjigarni Konzorcij v obliki prodajne razstave. Prvi del je bil namenjen zgolj strokovni javnosti. V veliki dvorani Mestne knjižnice Ljubljana smo predstavili letošnji sejem mladinske in otroške literature v Bologni, ter izbor najboljših 113 knjig s sejma.

slika

To so bile nominirane in nagrajene knjige s sejma, ter tiste, ki so še posebej pritegnile pozornost in tako ali drugače izstopale. Knjige je kot vsako leto predstavila mag. Tilka Jamnik, predsednica slovenske sekcije IBBY.

slika

Po predstavitvi sejma in nagrajenih knjig v Bologni je bil osrednji dogodek okrogla miza s slovenskimi založniki. Strokovnega dela BpoB se je udeležilo 120 udeležencev.


Prelistajte katalog knjig BpoB 2016.

Drugi del letošnje Bologne po Bologni pa bo potekal od 14. do 19. novembra  v okviru letošnje jubilejne, 30. prodajne razstave Frankfurt po Frankfurt.  Na razstavi, ki bo v knjigarni Konzorcij, bo poleg druge literature tudi okoli 500 otroških in mladinskih knjig z letošnje Bologne. Za otroke bomo pripravili zanimiv program in delavnice.


slika

 

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Komentarji

Vizitka

Knjigarna in papirnica Konzorcij
Slovenska 29, Ljubljana

Odpiralni čas >
Kontakti >

INFORMACIJE

Za vas bomo poiskali knjige, revije, stripe itd., vam sporočili cene, knjige poslali po pošti...
VPRAŠAJTE NAS

 

 

Prijava na E-novice

Vabljeni na Zmenek s knjigo!

Spletna knjigarna

Emka.si

Preverite, če je knjiga, ki je na Emka.si, na voljo v Konzorciju.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.