Knjigarji priporočajo

December 2019

"Nadela sem si masko Božička. Zadnjo jelko, ki so jo še imeli, 24. zjutraj, sem okrasila, in zanjo sem ukradla darila." (Sybille Berg; Nekaj ljudi išče srečo in crkne od smeha; Sophia)

November 2019

"Že čez nekaj tednov mi je postalo jasno, da je moje telo knjiga, ki je dotlej skoraj nisem bral. Presenetljiva, sama od sebe pišoča se knjiga, ki kar naprej začenja nova poglavja" (Ilija Trojanow, Moja Olimpijada)

Oktober 2019

"Sonce se dviguje,vendar v njegovem kotičku ostaja senčno. Promet sliši kot nenehno bučanje, tu in tam prekinjeno s sireno, sliši klice, klice za denar ali pomoč, otroke, ki klepetajo in ki se jih boji, ker otroci, podobno kot mačke, preiščejo vsak kotiček." (Lukas Bärfuss: Hagard)

September 2019

"Menim, da sem tip zmagovalca, in na to mnenje sem se zelo navezal." (Igor Ostachowicz, Noč živih Židov)

Avgust 2019

»Bilo je v tisti blaženi petošolski dobi, ko je srce polno pesmi, glava polna upanja na sijajno prihodnost. Godilo se mi je nad vse slabo, večkrat sem bil lačen nego sit; kakor se pač godi študentu iz delavske družine. Ali nadlog nisem občutil, še prav zavedal se jih nisem. Ne samo to, da nisem poznal življenja krog sebe, niti svojega življenja nisem poznal. Edino vse na svetu mi je bila poezija; bližji od očeta, delavca, mi je bil rajni Klopstock; in bolj nego vse materine skrbi in bolečine me je zanimal en sam Prešernov sonet.« (Ivan Cankar: Kako sem postal socialist)

Julij 2019

"Več desetletij nisem mogel najti slike, ideje, s katero bi ovekovečil izgubljeni otroški raj. Dosti, dosti pozneje sem na razstavi Chagallovih slik v Parizu na velikem platnu uzrl trenutek raja iz otroštva v življenju naše družine brez korenin. V veliki modri neskončnosti Chagallovih slik, v modrini, v kateri sta se mešala zemlja in nebo, sem zagledal družine s kozami, med zemljo in nebom, čisto zares nisi vedel, kje je kaj, vse je v enaki meri pripadalo nebu in zemlji." (Čas koz, Luan Starova)

Junij 2019

"Kako živeti v dobi zbeganosti, v kateri so se stare zgodbe podrle, nova zgodba, ki bi jih nadomestila, pa se še ni pojavila." (Yuval Noah Harari, 21 nasvetov za 21. stoletje)

April 2019

"Menimo, da se je svet snel s tečajev in da je resničnost po koncu vélike vojne ostala brez sramotnega ravnotežja. V novem svetu bo psihologijo zamenjala parapsihologija, fiziko bo nadomestil okultizem, paranoja bo zasenčila zdravo pamet, družina pa bo odstopila prostor hordam in sektam. A to nas niti malo ne skrbi. Za nas bo dela čez glavo." (Aleksandar Gatalica: Vélika Vojna)

Marec 2019

"V tej menjavi svetov, kjer se vrednote, stališča in projekcije majejo in sprevračajo dobesedno iz dneva v dan, pa vsak med nami kljub vsemu potrebuje vsaj nekaj opornih točk. Ena od teh točk so ljudje, ki jim zaupaš, ki jim verjameš, da se sredi vsesplošne zmede odločajo tako, kot je prav." (Jaša Zlobec, Moje življenje je moja revolucija; Cankarjeva Založba)

Vizitka

Knjigarna in papirnica Konzorcij
Slovenska 29, Ljubljana

Odpiralni čas >
Kontakti >

INFORMACIJE

Za vas bomo poiskali knjige, revije, stripe itd., vam sporočili cene, knjige poslali po pošti...
VPRAŠAJTE NAS

 

 

Prijava na E-novice

Vabljeni na Zmenek s knjigo!

Spletna knjigarna

Emka.si

Preverite, če je knjiga, ki je na Emka.si, na voljo v Konzorciju.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.