Mladi berejo

Marec 2019

ZIMSKA ZAROČENCA - Christelle Dabos (Založba Sanje)

Nepozabna junakinja, pripovedno razkošen, v skrivnosti zagrnjen svet, kristalna eleganca sloga – in neizprosna zarota v osrčju zgodbe.

Odkrijte prvo knjigo iz domišljijske sage Zrcalka in izjemen talent mlade pisateljice z naravnost presenetljivo domišljijo. Romanu nezgrešljivega francoskega esprita, ki je postal velika mladinska uspešnica v Franciji in ga kritiki postavljajo ob bok Harryju Potterju, se je uspelo zavihteti na knjižno polico ob najimenitnejša dela fantazijskega žanra.

 

TEMNA JUNAKINJA – Abigail Gibbs (Morfemplus)

»Zaradi Abigail Gibbs se boste spet zaljubili v vampirje … toda pazite: ti vampirji tudi grizejo.« - Meg Cabot, avtorica uspešnic Nenasitna in Princeskini dnevniki
En sam trenutek ti lahko za vedno spremeni življenje … 
»Življenje je včasih pravo sranje,« sem zamrmrala sama pri sebi. »Česa ne poveš,« sem ga slišala reči, čisto tiho. Presenečena sem sem obrnila k njemu. Začutil je moj pogled in se tudi on obrnil. »Tu ne bom več varna, kajne?« V tem trenutku je bil tik pred mano, mi dihal za vrat, prsi so se mu dvigovale in spuščale hkrati z mojimi. Srce mi je začelo hitreje biti. »Tu nikoli nisi bila varna Violet Lee.«

 

UČNO LETO MORRIGAN VRAN – Jessica Townsend (Učila)

Morrigan Vran je do dvanajstega rojstnega dne resda izničila svoje dolgoletno prekletstvo, uspešno opravila zahtevne in nevarne preizkušnje ter se pridružila najprestižnejši organizaciji v mestu: Čudežnemu društvu – a njeno življenje v skrivnem in čarobnem Nikdarju se šele dobro začenja. 
Morrigan komaj čaka začetek pouka in se veseli nenavadnih čudežnih predmetov in novih sošolcev. Toda ko ji neizprosna ravnateljica oklesti urnik in ji dovoli obiskovati samo dolgočasne ure zgodovine, se zdi, da ji Čudežno društvo želi na vsak način vcepiti prepričanje, da so čudežniki slabi. Za piko na i nekdo izsiljuje Morriganino skupino in proti njej obrne večino sošolcev. Tudi njen mecen Jupiter Sever nima časa zanjo, ker se mora ukvarjati s skrivnostnimi izginotji članov Čudežnega društva. V čudovitem Nikdarju, nekoč varnem pristanu, zdaj vladata strah in sumničavost … Je res pobegnila iz Zimskomorske republike, da bi postala najbolj osovražena deklica v Nikdarju? 

November 2019

"Noč brez lune je idealen čas za umor." (Mateja Mahnič, Nenavadni primer navadne muhe s slabo karmo)

September 2019

"Lela je pograbila kozarec vode in ga odnesla v svojo sobo. Sedla je za pisalno mizo in zrla v zvezek za etiko. Kakšna totalno idiotska domača naloga! Jaz sem jaz! Pozicioniranje lastne osebnosti." (Jana Frey: Samo srečna bi bila rada!)

Avgust 2019

"Otok, ki se le za las še drži kopnega, kot se razmajan zob drži vrvice, se imenuje polotok." (Annet Schaap, Lučka)

Junij 2019

»Človeka naj ne sodi, kdor v njegovih mokasinih dveh lun ne prehodi« (Za dve luni hoda, Sharon Creech)

Maj 2019

"Če se hočeš prikleniti na ograjo, potrebuješ dvoje, sva soglašala. Ograjo in verige." (Barry Jonsberg; Pesem, ki jo lahko slišim le jaz)

April 2019

»Enkrat sem prebrala, da v povprečju zamenjamo vse svoje celice vsakih sedem let. Še neverjetneje: zgornji sloj kože zamenjamo vsaka dva tedna. Če bi se vse celice v telesu tako obnašale, bi bili nesmrtni. A nekatere celice, na primer tiste v možganih se ne obnavljajo. Starajo se in s tem starajo nas. Čez dva tedna se moja koža ne bo več spomnila Ollyjeve dlani na moji, v možganih pa bo ostal. Lahko imamo nesmrtnost ali spomin na dotik. Ne moremo imeti obojega.« (Nicola Yoon, Vse, Vse)

Marec 2019

"Od tistega dne je bilo Ofelijino življenje bolj kot kadarkoli podobno ječi. Prepovedali so ji samotne sprehode in celo vstop v prostore z velikimi zrcali. Iz njene sobe so odnesli psiho. Medtem, ko sta Thorn in Berenilde čakala na primeren trenutek, da se izmakneta zahtevam dvora, ne da bi zbudila sumničenje, je bila Ofelija v graščini pod neprestanim nadzorstvom." (Zimska zaročenca, Založba Sanje)

Februar 2019

"Nekoč je na Nizozemskem živela deklica po imenu Audrey, ki je jedla tulipane. Vendar jih ni jedla zato, ker bi imela rada cvetlice – jedla jih je, ker je bila lačna. Med drugo svetovno vojno je bilo življenje na Nizozemskem zelo težko. Hrane je bilo vedno premalo, Audrey pa je od lakote pogosto črvičilo v želodcu. Čebulice tulipanov niso bile dobrega okusa, vendar si je z njimi vsaj napolnila trebuh." (Zgodbe za lahko noč za uporniške punce, Učila)

Januar 2019

Naslednjega jutra sem odprla oči, omamljena od občutka izgubljenega časa in v mislih z Noahom. Kar ni povsem držalo, še vedno sem mislila na Noaha, saj nikoli nisem prenehala misliti nanj. Zdelo se mi je, kot da sem tudi med spanjem čutila dotike njegovih rok. Sem sploh spala? Zaprtih oči sem prisluhnila pticam in analizirala preteklo noč. (Imgard Kramer, Na koncu sveta sem srečala Noaha)

December 2018

"Predstavljala si je svet, ki ga je videla v filmih in oddajah. Tam daleč čez puščavo, gorovja in morje živijo fantje in punce, ki igrajo videoigrice, v katerih poka od bomb in streljanja iz njenega življenja." (Janja Vidmar, Črna vrana)

Vizitka

Knjigarna in papirnica Konzorcij
Slovenska 29, Ljubljana

Odpiralni čas >
Kontakti >

INFORMACIJE

Za vas bomo poiskali knjige, revije, stripe itd., vam sporočili cene, knjige poslali po pošti...
VPRAŠAJTE NAS

 

 

Prijava na E-novice

Vabljeni na Zmenek s knjigo!

Spletna knjigarna

Emka.si

Preverite, če je knjiga, ki je na Emka.si, na voljo v Konzorciju.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.