TU SO PRAVLJICE DOMA

 

Vabljeni v knjigarno Konzorcij, kraljestvo knjig.

 

Branje dokazano pomembno vpliva na vsestranski razvoj otrok, saj spodbuja njihove jezikovne sposobnosti in bogati besedni zaklad, vpliva na razvoj domišljije ter bogati čustveno življenje.

Preko branja pravljic učimo otroke doživljati književnosti, s poučno literaturo pa jih navajamo na knjigo kot vir informacij in znanja.

Nekateri starši berejo pravljice in pesmice otrokom, ko so še v trebuhu. Navduševanje nad knjigami pa se začne že pri dojenčkih, saj jih lahko kmalu seznanimo s plastičnimi knjižicami ali knjigami iz blaga oziroma tako imenovanimi igralnimi knjigami. Nadaljujemo s slovenskimi slikanicami in tako vzgajamo mlade bralce že od malih nog. Preko knjig se lahko z otroki še bolje povežemo in večerno branje predstavlja prav poseben, čustven ritual.

Prijazni knjigarki na oddelku vam bosta z veseljem pomagali pri izboru, pa naj gre za slikanice za najmlajše ali nasvet, kako navdušiti mladostnika, da poseže po knjigi.

Na spletni strani smo v sklopu otroškega kotička pripravili tri stalne rubrike  Vabimo vas, da jih redno spremljate in ste tako na tekočem, katere knjige bi bilo škoda prezreti ali katero prireditev v naši knjigarni je vredno obiskati. K sodelovanju pozivamo tudi vrtce in šole, zato vabimo vzgojitelje in učitelje, da pregledajo zadnji zavihek.

V našem kotičku najdejo vsako leto prostor tudi knjige s priznanjem Zlate hruške.

 

 

 

 Vabljeni v kraljestvo otroških knjig!

 

Komentarji

Vizitka

Knjigarna in papirnica Konzorcij
Slovenska 29, Ljubljana

Odpiralni čas >
Kontakti >

INFORMACIJE

Za vas bomo poiskali knjige, revije, stripe itd., vam sporočili cene, knjige poslali po pošti...
VPRAŠAJTE NAS

 

 

Prijava na E-novice

Vabljeni na Zmenek s knjigo!

Spletna knjigarna

Emka.si

Preverite, če je knjiga, ki je na Emka.si, na voljo v Konzorciju.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.