Skip Navigation LinksDomovKnjigarne in papirniceTrubarjev antikvariat

Trubarjev antikvariat

Ivan CankarV antikvariatu odkupujemo in prodajamo stare, redke in dragocene knjige, natisnjene ne le v slovenščini, temveč tudi v drugih svetovnih jezikih. Med njimi lahko najdete tudi knjige v klasičnih jezikih, kot sta latinščina in grščina.

Poleg knjig odkupujemo in prodajamo tudi stare zemljevide, razglednice, dekorativne grafike in vedute, dvakrat do trikrat na leto pa organiziramo tudi dražbe starih knjig in tiskov.

V antikvariatu lahko kupite tudi rabljene knjige, ki jih poleg raznovrstne izbire odlikuje še ena, v današnjih časih zelo pomembna lastnost – ugodna cena.

Naši priznani antikvarji vam bodo z veseljem svetovali pri cenitvi ter nakupu knjig in ostalih tiskov.

Državno odlikovanje

Predsednik Slovenije je Trubarjevemu antikvariatu vročil medaljo za zasluge za visoko strokovno delo pri zagotavljanju dostopnosti knjig in prispevek k bralni kulturi.

Državno odlikovanje Trubarjevemu antikvariatu

31. marca 2016 je predsednik republike Borut Pahor na slovesni prireditvi podelil državno odlikovanje; medaljo za zasluge sta prevzeli Stanka Golob, ki Trubarjev antikvariat pooseblja vse od leta 1980, in Anamarija Babić, vodja Trubarjevega antikvariata.

Kot je zapisano v utemeljitvi, se je s svojim odnosom do slovenske in evropske knjižne dediščine ter do duhovne zapuščine velikih mislecev, ustvarjalcev, znanstvenikov in umetnikov, ki so s svojimi prodornimi mislimi in zamislimi bogatili in usmerjali naš razvoj, antikvariat trdno usidral med ugledne ustanove slovenske kulture. Postal je pomembno stičišče poznavalcev knjig, njenih uporabnikov, ljubiteljev, zbirateljev in iskalcev, ki so se vedno lahko zanesli na znanje, razgledanost ter zavzeto in požrtvovalno delo sodelavcev antikvariata.

Priznanje je potrditev strokovnega, izjemno pripadnega dela ter osebne zavzetosti vseh, ki so v več kot petdesetih letih delovanja Trubarjevega antikvariata prispevali k njegovi prepoznavnosti in slovesu pri ohranjanju kulturne dediščine. Vseh teh ljudi se je v svojem zahvalnem govoru spomnila Stanka Golob, na hudomušen način pa je izpostavila tudi najboljše prijateljice – knjige. Iskreno zahvalo pa je najprej namenila predsedniku republike, ki je z državnim odlikovanjem izkazal čast Trubarjevemu antikvariatu in njegovemu delu. Pozabila ni niti na zveste obiskovalce najstarejšega slovenskega antikvariata. Kar nekaj jih je bilo - poleg uprave Mladinske knjige in vodstva Mladinske knjige Trgovine - tudi na slovesnosti. Z bučnim aplavzom, iskrenimi čestitkami in drobnimi pozornostmi so sporočali, da se bodo tudi v bodoče radi vračali v Trubarjev antikvariat.

Kontakt

Trubarjev antikvariat
Mestni trg 25, Ljubljana
Telefon: 01 244 26 83
Odpiralni čas >>

E-naslov:
antikvariat@mk-trgovina.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.