Skip Navigation LinksDomovKnjigarne in papirniceTrubarjev antikvariatDogodki in prireditve

Dogodki in prireditve

Prodajne razstave

Prodajne razstave prirejamo enkrat letno in trajajo od dva do tri tedne. Ponujamo knjige, staro dekorativno grafiko iz obdobja od 17. stoletja do konca 19. stoletja (vedute, portreti), stare zemljevide od 16. stoletja dalje, plakate in propagandne letake.

 

Jesenske serenade

Vsak september se pri nas odvijajo Jesenske serenade, ki jih pripravljamo v sodelovanju z Glasbeno mladino ljubljansko. Serenade so odlična priložnost za mlade, nadarjene in še neuveljavljen glasbenike, da se v štirih glasbenih večerih predstavijo širšemu občinstvu.

Potekajo v atriju antikvariata, ki se ponaša z edinstveno akustiko. Večeri so vedno dobro obiskani in tudi v prihodnje bi želeli, da prireditev ostane pod našim okriljem. 

 

Večerni postanki

V juliju so trije večeri v atriju namenjeni Cankarjevi založbi in njenim najboljšim avtorjem, ki se nam predstavljajo s poezijo in prozo

Pesniški in glasbeni večeri

Pesniški in glasbeni večeri že uveljavljenih izvajalcev se znajdejo na programu do petkrat letno in so dobro obiskani. Priložnost za predstavitev v našem antikvariatu dobijo tako priznani pesniki in glasbeniki kot tisti, za katere verjamemo, da nekoč še bodo. V poletnem času se dogodki izvajajo v atriju, v hladnejših dneh pa v veliki grafični sobi v prvem nadstropju. 

 

Sejmi

Redno se udeležujemo sejmov doma in v tujini. V Sloveniji se enkrat letno odvijata sejem Antika in sejem zbirateljev Collecta, kjer redno sodelujemo. Enkrat do dvakrat letno se udeležujemo sejmov v tujini, predvsem v Nemčiji in na Hrvaškem.

 

Prodaja v atriju

Da bi čimbolj izkoristili prekrasen ambient našega atrija, ga poleti (poletna prodaja) in zadnji teden oktobra (prodaja knjig po 0.5 EUR) napolnimo s knjigami za akcijske prodaje. Takšen način prodaje nam omogoča, da prečistimo zaloge v skladišču in naredimo prostor za nove. V atriju pristanejo knjige, ki so malce poškodovane, nekompletne ali pa zanje enostavno ni zanimanja. Poleti razveselimo marsikaterega turista, ki zaide mimo in se čudi lepoti atriju, ki je običajno za javnost zaprt.

 

Obvestilo

V soboto, 1. septembra 2018, bo antikvariat zaradi inventure zaprt!

Hvala za razumevanje!

 

 

Kontakt

Trubarjev antikvariat
Mestni trg 25, Ljubljana
Telefon: 01 244 26 83
Odpiralni čas >>

E-naslov:
antikvariat@mk-trgovina.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.