Skip Navigation LinksDomovKnjigeE-knjige

E-knjige

slika

Kako do e-knjigarne?

Elektronska knjigarna Mladinske knjige ima dva ključna sestavna dela: aplikacijo, ki jo naložimo na pametni telefon ali v tablični računalnik, in pa spletno trgovino.

Aplikaciji sta dveh vrst, prvo je mogoče uporabljati na iPadu in iPhonu, drugo pa na vseh pametnih telefonih in tablicah, ki delujejo na platformi android 4.0. Obe aplikaciji sta brezplačno na voljo v Applovi trgovini App Store ali pa v spletišču Google Play Store.

Do knjigarne lahko dostopamo prek spletne strani www.emka.si in prek neposredne povezave: www.e-emka.si.

Kako deluje e-emka?

Ko bo uporabnik aplikacijo naložil na svojo napravo, se bo moral prijaviti z uporabniškim imenom in geslom (ki si ju bo ob registraciji določil sam); enako uporabniško ime bo uporabil tudi za registracijo v spletni knjigarni. Knjigarna naših elektronskih knjig je zelo podobna Emki, v kateri prodajamo tiskane knjige; uporabili smo enako klasifikacijo in poskušali poenotiti postopke nakupovanja ter s tem tistim uporabnikom, ki si bodo tega želeli, čim bolj olajšati prehod s tiskanih knjig na elektronske.

Ima pa e-knjigarna vsaj eno prednost pred Emko tiskanih knjig: njen iskalnik je izjemno zmogljiv, in ker so knjige elektronske, je mogoče z njim brskati tudi po vsebinah knjig.

V bralni aplikaciji e-emka lahko v knjigah tudi podrčrtavamo in si pišemo opombe ter na želenih mestih puščamo kazalke.

Ko se bo uporabnik odločil za nakup knjige, bo knjigo prestavil v nakupovalno košarico in se z njo odpravil na e-blagajno. Potem ko e-knjigo plačamo, se ta avtomatično prestavi na »domačo« knjižno polico vsakega uporabnika. Sistem namreč deluje tako, da v e-knjigarni z registracijo dobimo svojo knjižno polico, na katero se nalagajo vse kupljene knjige.

Ta knjižna polica je – v nasprotju s fizičnimi knjižnimi policami, ki so po zakonih newtonovske fizike lahko le v enem času in na enem kraju – lahko hkrati na dveh koncih: imamo jo v spletnem oblaku e-knjigarne, hkrati pa tudi v svoji aplikaciji in s tem na svojem telefonu ali tablici (svojo aplikacijo bo namreč vsak uporabnik lahko naložil v do tri naprave).

Prednosti tega sta vsaj dve: kupec lahko svoje knjige bere s katerega koli računalnika na katerem koli koncu sveta; pogoj je le, da ima računalnik dostop do svetovnega spleta in da se kupec na spletni strani e-emke prijavi s svojim uporabniškim imenom in geslom. Hkrati pa lahko vse svoje knjige z aplikacije kadar koli zbriše (če ima denimo na svoji napravi preveč zaseden spomin) in jih vanjo nato kadar koli naloži. Postopek namreč poteka tako, da se, ko knjigo kupimo, slika njene naslovnice pojavi tudi v bralni aplikaciji; vsebino knjige naložimo v aplikacijo tako, da s prstom pritisnemo na naslovnico, na podoben način pa jo tudi zbrišemo.

Vabljeni na www.e-emka.si!

Interaktivna slikanica Lile Prap na iPadu

slika

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.