V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Dve milijardi svetlobnih let samote

Nova lirika

Shuntaro Tanikawa

Shuntaro Tanikawa (1931) je eden najbolj priljubljenih sodobnih japonskih pesnikov. Debitiral je pri enaindvajsetih s pesniško zbirko Dve milijardi svetlobnih let samote.

Shuntaro Tanikawa (1931) je eden najbolj priljubljenih sodobnih japonskih pesnikov. Debitiral je pri enaindvajsetih s pesniško zbirko Dve milijardi svetlobnih let samote. Do danes ji je sledilo več kot šestdeset pesniških zbirk, njegov opus pa zajema tudi prikupne pesmice za otroke. Gre za poezijo, ki poetičnost gradi iz stvarnosti, ki je dostopna, neposredna, komunikativna, tudi jezikovno igriva in zato še toliko bolj priljubljena. Izbor, preveden neposredno iz japonščine, predstavlja širok nabor estetik, v katerih se je pesnik preizkusil.

»Na oblikovni ravni se avtor loteva različnih žanrov in postopkov, od svobodnega verza do soneta, tanke in pesmi v prozi, pa tudi besednih iger. Združevanja urbanih motivov in obenem ponižnosti do narave se je v prevodu in spremni besedi lotil Iztok Ilc.« - Maja Šučur, Dnevnik

»Vsekakor gre za eno najbolj heterogenih antologij, ki slovenskemu prostoru odpira novo ime starega velikana japonske poezije, zato je pomembna tudi v literarnozgodovinskem smislu.« - Tanja Petrič, Dnevnik

Leto izida: 2018

Število strani: 186

ISBN/EAN: 9789610151937

Mere izdelka: 21,5 x 13,5

Vezava: Mehka

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Iztok Ilc

Zbirka: Nova lirika

Priporočamo vam tudi

Nina Gaspari
Nina Gaspari

»Pomembno je najti svoj zakaj«

Podjetnica in priljubljena podkasterka že desetletje lovi ravnotežje med svojo podjetniško potjo in prostim časom. Preverite, kako.

Nakup-na-daljavo_Jan-21_HERO

Hitro in udobno do knjig

Naše knjige lahko kupujete varno, udobno in brez stresa prek spleta, telefona ali elektronske pošte.

Paolo Giordano Foto Pietro Pesce
Četrtek, 28. 1., ob 18. uri

Spletni knjižni dogodek s Paolom Giordanom

Vabimo vas na spletni pogovor s priljubljenim italijanskim pisateljem.

Menu