V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Jezero

Jezero

Bianca Bellová

Deček Nami živi z babico na obali ogromnega jezera, ki vaščanom ne pomeni le vira hrane, ampak so okrog njega spletli tudi svoja verovanja in tradicije.

In tako kot se jezero duši v onesnaženju, tako tudi družbene vezi, pod rusko okupacijo, razpadajo in iz ljudi vlečejo tisto najslabše. Nami, ki mora po babičini smrti in tragičnem koncu mladostne ljubezni nenadoma odrasti, se odloči zapustiti rodno vas in odpraviti v prestolnico na drugem bregu jezera, kjer si najde delo, sovraštva, nenavadna zavezništva … in morda bo našel tudi mamo, ki se je le bledo spominja. 

Roman Jezero je nenavadna knjiga, ki z združevanjem in kondenziranjem časa in prostora na trenutke deluje mitsko, skoraj že pravljično, a obenem tudi postapokaliptično.

 

Češka pisateljica bolgarskih korenin Bianca Bellová (1970) je pozornost kritike vzbudila zlasti s svojim drugim romanom Mrtvy muž (»Mrtvi moški«, 2011), s svojim četrtim romanom Jezero pa je bila leta 2017 nagrajena z dvema prestižnima nagradama: magnesia litera in nagrado EU za književnost.

 

»Bellova je pripovedno pridušena, njene Namijeve - epizode so stopnjevane, Namijevo trdovratno iskanje eksistencialnih odgovorov dobro pokaže prerez družbe, v kateri se razen na oblast imenovanih in tistih najbogatejših nihče ne počuti doma.« – Matej Bogataj, Mladina

Leto izida: 2020

Število strani: 160

ISBN/EAN: 9789612824242

Mere izdelka: 148 x 208 x 17 mm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Cankarjeva založba

Prevajalec: Anjuša Belehar

Priporočamo vam tudi

Joe Abercrombie: Odloči naj vojna
Priporočila urednikov

Fantazijski svetovi vabijo

Preglejte priporočila urednikov Mladinske knjige in Cankarjeve založbe – od temeljnih del fantazijske književnosti do sodobnih uspešnic.

Raztrgajmo nebo - poskusno branje

Poskusno branje: Raztrgajmo nebo

Zbirka Esenca - 15 let

Nujno esenčno branje s poglobljenim uvidom

Nakup-na-daljavo_Jan-21_HERO

Hitro in udobno do knjig

Naše knjige lahko kupujete varno, udobno in brez stresa prek spleta, telefona ali elektronske pošte.

Menu