Pesmi je ime svetloba

Danica Ozvaldič

Poezija Danice Ozvaldič prinaša zrelost in svežino obenem. Je iskrena in čista v izpovedi. Razmišljujoča je, a nikakor ne tezna. Ničesar ne vsiljuje, ni preobložena, ne išče bližnjic.

Iščoča je, mestoma elegična, a znova in znova pesnica najdeva razloge radosti v življenju. Ko upesnjuje otožnost in trpka spoznanja življenja, ni nikoli patetična, vseskozi je zadržana, preprosta in neverjetno naravna. Kot bi pripovedovala o sebi in svojih nekomu, ki vse to razume, spoštuje.

Sedem ciklov zaokroža zbirko, razpeti so med intimnim in občim, pne se lok od krhkega jaza, ki se zaveda svoje nepopolnosti, nezadostnosti v svetu, pa hkrati moči. Moči ljubezni in bližine. Morda je bližina tista beseda, ki najbolj zaznamuje to poezijo. In čistost, ki je v izrazu, v bistvu vsega upesnjenega. /…/ To so pesmi čiste duše v zrelosti. Dobro, da je pesnica v zrelih letih zbrala samozavest in pogum in jih »dala v svet«. Bilo je nujno in prav, ker so žlahtne kot staro vino, sporočilno bogate in bodo osvojile vsakega bralca. To je mlada poezija na pragu zrelosti. Iz spremne besede Melite Forstnerič Hajnšek.

Leto izida: 2018

Število strani: 64

ISBN/EAN: 9789610153603

Mere izdelka: 19,5 x 12,3

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Priporočamo vam tudi

Urska Fartelj
Urška Fartelj

"Poskušam obuditi okuse iz otroštva."

S svojo novo knjigo se Urška vrača nazaj k naravi, letnim časom in dragoceni kulinarični zapuščini svojih staršev.

Jesenska-2020_Vsebinska

Zakaj je branje pomembno?

Otroci, ki berejo, so uspešnejši.

Otroska-II-2020_Blok-mala

Za zdravo rast otrok potrebuje vitamine. Da bo uresničil svoje sanje, pa potrebuje knjige in branje.

Preverite našo ponudbo.

Menu