Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Sto let samote

Gabriel Garcia Marquez

To je bilo edino, kar je preživelo iz neke preteklosti, ki se ni končala v uničenju, ker se je še vedno postopoma uničevala, se razžirala od znotraj, se končevala sleherno minuto, ne da bi se kdaj do konca končala.

Sto let samote, kultno delo magičnega realizma, ki je za vedno spremenilo književnost Latinske Amerike, se lahko bere kot pravljica. A Gabriel García Márquez (1927–2014) je v njem nastavil ogledalo družbi svojega, pa tudi našega časa, saj je v zgodbi o rodbini Buendía in mestecu Macondu skozi večno vračanje enakega razgrnil celotno človeško mitologijo.

Márquezova nadčasovna mojstrovina, ki je svojega avtorja ustoličila med najpomembnejše pisatelje 20. stoletja, že od svojega izida leta 1967 navdihuje vedno nove interpretacije in ostaja eno ključnih del ne le kolumbijske, temveč svetovne književnosti.

V slovenščini je prvič izšla leta 1971 in doživela več ponatisov, zdaj pa se med slovenske bralce podaja v osveženem prevodu in prenovljeni podobi.

 

»Impresivna čudežnost, ki bo vselej klicala nove in stare bralce po užitka, lepote in bogastva polnem branju.« - Jasna Lasja, Ženska

»Marquezov roman je verjetno predihala že vrsta kolegov, saj je v slovenščini prišel na knjižne police že slaba štiri leta po prvem izidu, leta 1971. Sedaj, ko je na voljo v posodobljenem, domiselnem prevodu in zanimivi likovni/zunanji podobi, pa ga je vredno ponovno vzeti v roke. Tudi zato , ker prenekaterega zdravnika in njegovega sodelavca v novem letu čaka vrsta samotnih in zahtevnih (beri : težkih) trenutkov.« - Nina Mazi, Isis

Leto izida: 2018

Število strani: 528

ISBN/EAN: 9789610145684

Mere izdelka: 20 x 14

Vezava: Trda

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Alenka Bile Vrabec

Zbirka: Roman

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Toon Tellegen: Jež in samotni občutek. Ilustracija: Ana Zavadlav
Jež in samotni občutek

Vsi smo jež

Urednik leposlovja Andrej Ilc o opusu nizozemskega pisatelja Toona Tellegena

Murakami Uboj komturja (poskusno-branje)

Poskusno branje: Uboj komturja

Knjižni seznam za branje v karanteni

Ideje za branje v karanteni

Iben Dissing Sandahl
Vabimo vas

Spletni pogovor z Iben Dissing Sandahl

Vabimo vas na pogovor s priznano strokovnjakinjo za vzgojo, avtorico knjige Igra po dansko

Menu