V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Tvojih nog se dotikam v senci

In druge neobjavljene pesmi

Pablo Neruda

Leta 2014 so odkrili do zdaj še neznane pesmi slovitega čilskega pesnika Pabla Nerude. Vsa ta leta so bile s kupi drugih dokumentov stlačene v škatle rokopisov, datirati pa jih je mogoče v obdobje, ki sega od začetka petdesetih let dvajsetega stoletja pa vse do pesnikove smrti.

Gre za več tisoč verzov, v katerih srečamo vse velike teme Nerudove poezije: ljubezen, pokrajine njegove domovine, svet in stvari, ki ga napolnjujejo, potovanja, vloga pesnika, človeška odgovornost in ubesedovanje lastnega jaza. Pričajo o neizčrpni vitalnosti tega neverjetnega pesnika.

Pablo Neruda (1904–1973), s pravim imenom Ricardo Eliecer Neftalí Reyes Basoalto, je bil čilski pesnik in diplomat. Kolumbijski pisatelj Gabriel García Márquez ga je nekoč oklical za »največjega pesnika 20. stoletja«. Leta 1971 je za svoje delo prejel Nobelovo nagrado, ki jo je Nobelov odbor zaradi pesnikovih komunističnih prepričanj vztrajno zavračal.

»V tokratni izdaji torej najdemo vse značilne teme avtorjevega opusa, od raznolikih vsakdanjih opisov, ki so jim dodane bolj konkretne stvari in dogodki, vloga pesnika in človekova odgovornost, vse skupaj pa nagrajuje splošna lirična senzibilnost.« - Aljaž Koprivnikar, MMC RTV SLO, Radio Slovenija

Leto izida: 2018

Število strani: 96

ISBN/EAN: 9789612821449

Mere izdelka: 20,7 x 14,7

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Cankarjeva založba

Prevajalec: Veronika Dintinjana, Christi Dintinjana

Priporočamo vam tudi

Harari
Yuval Noah Harari

Branje, ki šokira

Preteklost, sedanjost in prihodnost človeštva, kot jih vidi zgodovinar Yuval Noah Harari v svojih knjigah, ki so jih bralci dobesedno razgrabili.

Nakup-na-daljavo_Jan-21_HERO

Hitro in udobno do knjig

Naše knjige lahko kupujete varno, udobno in brez stresa prek spleta, telefona ali elektronske pošte.

Esther Perel, avtorica knjige Eros v ujetništvu (foto Karen Harms)
Esther Perel

O ljubezni, intimnosti in skokih čez plot

Odnosu med partnerjema nikoli v zgodovini nismo posvečali več pozornosti kot zdaj. Zakaj je tako?

Menu