Skip Navigation LinksDomovKnjigeProgram Cankarjeve založbe

Program Cankarjeve založbe

Knjige Cankarjeve založbe na Emka.si >

Prelistajte program izdaj Cankarjeve založbe v letu 2020:

 

Vabljeni na domačo stran Cankarjeve založbe.

Med našimi knjigami se je v letih zbralo nekaj sto prvikrat prevedenih naslovov v najpomembnejših zbirkah prevodne književnosti: Sto romanov, Nobelovci in XX. stoletje. Tradicijo nadaljujejo zbirke Moderni klasiki, ki prinaša romane in izbrano kratko prozo, S poti, ki je namenjena potopisu, in Najst – ta odkriva znana literarna imena skozi prozo za mladostnike. Zbirka Poezija se je v nekaj letih z nagradami in imeni že potrdila kot vrhunska posrednica sodobnega slovenskega pesniškega ustvarjanja.

Cankarjeva izdaja zelo kakovosten leposlovni program tudi zunaj zbirk in se posebej skrbno posveča slovenskim avtorjem, ki za nova dela, izdana pri naši založbi, redno dobivajo javni odmev, odlične kritike in osrednje literarne nagrade. Vsako leto izide knjiga nagrajenca mednarodnega literarnega festivala Vilenica.

Cankarjeva izdaja tudi zbirko Bralna znamenja, ki premišlja o usodi knjig tukaj in zdaj, in drugo kakovostno stvarno literaturo, v preteklosti pa se je uveljavila še z leksikalnimi izdajami (najbrž imate doma vsaj eno različico priljubljene Sove?), slovarji in drugimi jezikovnimi priročniki ter nekaterimi večnimi uspešnicami, kakršni sta med drugim knjigi Zakladi Slovenije in Velika slovenska kuharica.

Po raziskavah slovenskega knjižnega trga, zbranih v knjigi Knjižna kultura, sodi Cankarjeva med zadnje splošne založnike z razvejanim in kvalitetnim programom. K njemu pripomorejo tako redne subvencije Ministrstva za kulturo in zdaj Javne agencije za knjigo kot tudi dolgoletno zaupanje bralcev in kupcev.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Izdaje Cankarjeve založbe na Emka.si

Emka.si je spletno nakupovalno središče Mladinske knjige, kjer lahko pogledate in naročite vse naše izdaje.

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.