V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Anatomija vadbe za močno jedro

Anatomija vadbe za močno jedro

Dr. Abigail Ellsworth

Naši vsakodnevni gibi so odvisni od mišic jedra, ki stabilizirajo trup in medenico ter omogočajo ustrezno premikanje rok in nog. Če je jedro močno, se gibljemo lahkotno in učinkovito. V tem preglednem, bogato ilustriranem priročniku najdete celovit vadbeni program za krepitev mišic, ki podpirajo celotno telo.

Čvrste jedrne mišice olajšajo gibanje med katerokoli aktivnostjo

Če ste že kdaj bili na vadbi v fitnesu, ste verjetno slišali trenerje govoriti o »mišicah jedra«. To so globoke plasti mišic, ki potekajo v bližini hrbtenice in podpirajo celotno telo. Vsakodnevno funkcionalno gibanje telesa je močno odvisno od čvrstosti jedra, saj stabilizira trup in medenico, da se lahko roke in noge med aktivnostjo ustrezno premikajo. 
 

Za optimalno moč in gibanje

Če hočemo živeti zdravo, je nujno, da skrbimo za uravnovešene jedrne mišice, torej da bodo razvite enakomerno in tako gradile stabilno, močno in ustrezno uravnano telo. Ni pomembno samo, da te mišice uporabljamo, ampak tudi to, kako jih uporabljamo. Cilj te knjige je, da se jih naučite pravilno uporabljati in krepiti, kar vam bo omogočilo optimalno moč in gibanje. Telo vam bo hvaležno!
 

Celovit vadbeni program

V tem priročniku najdete raznovrstne vaje, ki bodo mišice jedra stabilizirale in okrepile ter tako preprečile težave s hrbtenico. S predlaganimi vadbenimi programi ne boste trenirali le teh mišic, ampak celotno telo, marsikatero vajo pa lahko naredite tudi za premor med delom. Poiščite opis mišic jedra in njihovih nalog, pojasnila o položaju nevtralne hrbtenice, najboljše raztezne vaje za vse telo, vaje za stabilizacijo jedra, vaje za krepitev moči jedra, vaje z masažnim valjem ter 3 vadbene programe. 
 

Knjiga, prilagojena za samostojno vadbo

Vadbo vam bodo olajšali anatomske ilustracije aktivnih mišičnih skupin, fotografije, na katerih je nazorno prikazana pravilna izvedba vaje, in opozorila, kdaj delamo vajo napačno. Na voljo vam bodo različice vaj z večjo ali manjšo zahtevnostjo. 

Leto izida: 2021

Število strani: 160

ISBN/EAN: 9789610160021

Mere izdelka: 19,7 x 25,5 x 1,3 cm

Vezava: Mehka

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Priporočamo vam tudi

Tisja Kljaković Braić
Tisja Kljaković Braić

Želim si, da moje delo nasmeje in razžalosti

Karikature Tisje Kljaković Braić, akademske slikarke iz Splita, so postale pravi fenomen. Preverite, zakaj.

Če hočemo premagati epidemijo, potrebujemo več in ne manj zaupanja in sodelovanja, trdi Yuval Noah Harari.

Yuval Noah Harari: Najboljša obramba pred koronavirusom

Poskusno branje: Zapisi o živčnem planetu Matta Haiga

Poskusno branje: Zapisi o živčnem planetu

Nakup-na-daljavo_Jan-21_HERO

Hitro in udobno do knjig

Naše knjige lahko kupujete varno, udobno in brez stresa prek spleta, telefona ali elektronske pošte.

Menu