V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Javna hiša Slovenija

Politično kadrovanje

Franci Demšar Renata Zatler

Javna hiša Slovenija je knjiga o slovenski politokraciji – spornem vpletanju politike v kadrovanje, slabi plačni politiki, netransparentnem ribarjenju v kalnem, o medijih, ki ne opravljajo svoje vloge, in o pomanjkanju temeljnih človeških vrednot pri upravljanju slovenske države.

Vse zaradi uveljavljanja lastnih interesov in neodgovornega vladanja.

Javna hiša Slovenija je knjiga o slovenski politokraciji – spornem vpletanju politike v kadrovanje, slabi plačni politiki, netransparentnem ribarjenju v kalnem, o medijih, ki ne opravljajo svoje vloge, in o pomanjkanju temeljnih človeških vrednot pri upravljanju slovenske države. Vse zaradi uveljavljanja lastnih interesov in neodgovornega vladanja. Po orisu sedanjega stanja v slovenskem javnem sektorju – ne manjkajo resnični primeri – besedilo v drugem delu preseneti z rešitvami in dobrimi praksami.

Dr. Franci Demšar je bil med drugim obrambni minister in večletni uspešen direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost republike Slovenije … Tik pred izidom knjige se je vrnil v javno upravo kot predstojnik Nacionalne agencije RS za kakovost v visokem šolstvu.

Mag. Renata Zatler je delala kot državna sekretarka na Ministrstvu za javno upravo. Trenutno deluje kot svetovalka v projektih na mednarodni in EU ravni.

»Lani spomladi je pri Cankarjevi založbi izšla knjiga s pomenljivim naslovom Javna hiša Slovenija dr. Francija Demšarja in mag. Renate Zatler, ki posebno pozornost namenjata prav političnemu kadrovanju oziroma domačijski kadrovski politiki.« - Tanja Keršmanc, Nedeljski Dnevnik

Leto izida: 2018

Število strani: 156

ISBN/EAN: 9789612822958

Mere izdelka: 24,5 x 16,5

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Cankarjeva založba

Zbirka: Premiki

Priporočamo vam tudi

Harari
Yuval Noah Harari

Branje, ki šokira

Preteklost, sedanjost in prihodnost človeštva, kot jih vidi zgodovinar Yuval Noah Harari v svojih knjigah, ki so jih bralci dobesedno razgrabili.

Nakup-na-daljavo_Jan-21_HERO

Hitro in udobno do knjig

Naše knjige lahko kupujete varno, udobno in brez stresa prek spleta, telefona ali elektronske pošte.

Esther Perel, avtorica knjige Eros v ujetništvu (foto Karen Harms)
Esther Perel

O ljubezni, intimnosti in skokih čez plot

Odnosu med partnerjema nikoli v zgodovini nismo posvečali več pozornosti kot zdaj. Zakaj je tako?

Menu