Knjigarne - naslovnica

Uspešnica Knjigarne (Librerías, 2013) spodbuja knjižno in knjigarniško kulturo z raziskovanjem zgodovine knjigarn po vsem svetu, spominja na njihovo povezanost s pisatelji in na odločilno mesto, ki so ga zasedale v kulturnem razvoju in političnem uporu od antičnih časov do 21. stoletja.

Knjigo je napisal Jorge Carrión (1976), španski pisatelj in doktor humanistike, ki v Barceloni uči književnost in kreativno pisanje.

Knjigarne se so se v Španiji v desetih natisih prodale v nekaj deset tisoč izvodih in bile doslej prevedene v več kot deset jezikov. V njej v mešanici potopisja in kulturologije Carrión napiše knjigo za vse, ki so jim knjige blizu. Največji svetovni knjigoljubci in poznavalci knjig so Carriónovo delo z navdušenjem pozdravili.

 

»Avtor sicer spregovori tudi o zatonu knjigarn, na kar pa ne gleda prav nostalgično, saj se zaveda, da knjigarništvo vendarle ni le sama romantika, temveč posel, kjer mora knjigarnar prav tako poskrbeti za plače zaposlenih in druge neizogibne stroške.«  - Simona Kruhar Gaberšček, Marketing magazin

Leto izida: 2020

Število strani: 340

ISBN/EAN: 9789612823207

Mere izdelka: 146 x 205 x 17

Vezava: Mehka

Datum izida:

Založba: Cankarjeva založba

Prevajalec: Sara Virk

Priporočamo vam tudi

Urska Fartelj
Urška Fartelj

"Poskušam obuditi okuse iz otroštva."

S svojo novo knjigo se Urška vrača nazaj k naravi, letnim časom in dragoceni kulinarični zapuščini svojih staršev.

Jesenska-2020_Vsebinska

Zakaj je branje pomembno?

Otroci, ki berejo, so uspešnejši.

Svet knjige_Blok

Življenje s knjigami je dobro življenje.

Včlanite se v Svet knjige in kupujte knjige po ugodnejši ceni.

Menu