V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

#3špehbombe

Clementine Beauvais

​Večkrat nagrajeni roman priljubljene francoske pisateljice in prevajalke Clémentine Beauvais (1989) je leta 2016 med drugim prejel prestižno nagrado Prix Sorcières.

Samo besedi »tri špehbombe« je treba vtipkati v »Novice«, pa ti je jasno, koliko je ura. »Že dvanajst člankov samo danes zjutraj,« zamrmra dnevna zvezda. »Od kod vse to?« Tega ne vemo, toda v vseh člankih piše približno isto: tri špehbombe in en pohabljenec so ušli iz Bourg-en-Bressa in se odpravili v Pariz, spotoma pa prodajajo klobase.

Petnajstletna Mireille po dveh letih zleti s prestola, letos je le še tretja, bronasta špehbomba. Slavo ji vzameta novinki na lestvici – zlata Astrid, nova učenka na šoli, in srebrna, precej mlajša Hakima. Kmalu se vse tri spoprijateljijo in ugotovijo, da jih druži skupni usodni datum in kraj: 14. julij, ko v Elizejski palači poteka vrtna zabava! Vsaka ima svoj razlog, zakaj se mora pojaviti tam ob natanko tem času. Pade odločitev in tri špehbombe se odpravijo na razburljivo kolesarsko popotovanje do Pariza, ki jim prinese nenadejano slavo in dragocena spoznanja o sebi, družbi in svetu, ki jih obdaja.

Po knjigi je nastala gledališka predstava, knjiga je bila prevedena v številne jezike.

 

»In to je roman, ki ga absolutno morate prebrati, da boste razumeli, v kakšnem svetu živijo današnji najstniki in najstnice, in se ob tem še na smrt zabavali.« - Ona

»Prijetno in boleče bo tole branje, in kar težko se boste odločili, ali bo branje podlaga za kritično razmišljanje ali pač za zabavo. Svet je res smešen in hkrati tako krut, in prav to sobivanje je v tej knjigi bombastično začuteno zapisano.« - Katja Zakrajšek, Zarja & Jana

Leto izida: 2019

Število strani: 278

ISBN/EAN: 9789610154235

Mere izdelka: 14,6 x 22,7 x 2,3

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Katja Zakrajšek

Zbirka: Odisej

Priporočamo vam tudi

PIL_Jana Zirkelbach_Intervju
Spoznajte PIL

Ustvarjanje za mlade je moje največje veselje

Jana Zirkelbach o ustvarjanju za najstnike in reševanju njihovih tegob.

Ti in jaz

Ti in jaz

Ti in jaz, PIL; december 2020

Kako veš, če je vate?

Nakup-na-daljavo_Jan-21_HERO

Hitro in udobno do knjig

Naše knjige lahko kupujete varno, udobno in brez stresa prek spleta, telefona ali elektronske pošte.

Menu