Nenavadni primer navadne muhe s slabo karmo

Mateja Mahnič

Karin je bistra in zvedava punca. Rada gleda filme, pleše in med drugim skrbi za to, da oče, s katerim živita sama, zaužije vsaj minimalno količino zdrave hrane.

Oče je po poklicu detektiv in vsak dan spremlja dogajanje v naročnikovem fitnesu. Ko naročnika nekega dne zadene kap v njegovi lastni savni, se izkaže, da to ni nobeno naključje, in razpletati se začne klobčič med seboj povezanih niti, v katere se je nehote in mimogrede zaplete tudi Karin…
 

Besede avtorice

Ljube bralke in dragi bralci!

Pri pisanju Muhe sem neizmerno uživala. Ker sem tudi jaz podobna glavni junakinji. Bila sem odličnjakinja in oboževala sem kriminalke. In še vedno jih obožujem. Predvsem klasične od Agathe Christie in Arthurja Conana Doyla. Karinin in moj najljubši detektiv je Sherlock Holmes.

Tudi jaz sem začela trenirati borilne veščine, a sem jih v nasprotju s Karin opustila. Sem pa, tako kot Karin, še vedno borka proti plastiki, mučenju živali in klimatskim spremembam.

V knjigi poleg Karin nastopata še dve močni ženski: energična starejša dama Majda in višja policistka Ada, zato predlagam, da knjigo v branje ponudite tudi babici in mami. Pa tudi očetu, bratu in dediju, saj so tudi moški liki zelo prijetni. Celo Aron, glavni negativec, se na koncu nepričakovano spremeni.

Več pa ne povem, vzemite knjigo v roke.

Ko jo boste prebrali, pa jo prosim ocenite oziroma »ozvezdite!« in pokomentirajte.

Vaša Mateja

p.s. Nasvet: kot detektivke in detektivi morate prikrivat svojo identiteto. Jaz sem za to izbrala temna očala.

 

Mateja Mahnič (1958) je pravnica, publicistka, tekstopiska, kreativna direktorica, predava predmet oglaševalske akcije ter kreativno pisanje kratkih zgodb in haikujev. Iskriv roman, poln nenavadnih preobratov in dogodivščin neverjetno brihtne Karin je njeno prvo delo za mlade bralke in bralce.

Leto izida: 2019

Število strani: 256

ISBN/EAN: 9789610154242

Mere izdelka: 14,0 x 20,0

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Zbirka: Sinji Galeb

Priporočamo vam tudi

PIL_Jana Zirkelbach_Intervju
Spoznajte PIL

Ustvarjanje za mlade je moje največje veselje

Jana Zirkelbach o ustvarjanju za najstnike in reševanju njihovih tegob.

Otroci-ki-berejo

Zakaj je branje pomembno?

Otroci, ki berejo, so uspešnejši.

Svet knjige_Blok

Življenje s knjigami je dobro življenje.

Včlanite se v Svet knjige in kupujte knjige po ugodneje.

Menu