Vranja šesterica (1. knjiga)

Leigh Bardugo

Spoznajte svet Griševskega vsemirja. Junaki romana Vranja šesterica so kriminalci, med katerimi se ob nalogi, na katero se odpravijo, spletejo trdna prijateljstva.

Griševsko vesolje se zdi kot Srednji vek

V njem prevladuje temačno vzdušje, njegova svetla točka pa so močne vezi, ki spletajo med junaki. Vsi so stari okoli osemnajst let in vsak od njih ima svojo magično sposobnost. Griševsko vesolje je domišljijski svet, ki je zanimiv sam na sebi, zelo vznemirljiva pa je tudi njegova vzporednica z resničnim svetom.
 

Doživite akcijsko poslastico tudi v TV-serijah!

Netflix (spletna platforma za TV-filme in serije) je uradno potrdil, da bodo po romanu Senca in kost (iz trilogije Griševje) in romanu Vranja šesterica (prva knjiga iz istoimenske duologije) posneli serijo osmih epizod. Druga knjiga o Griševskem vsemirju POKVARJENO KRALJESTVO bo izšla oktobra 2019.
 

Za vse ljubitelje fantazije G. R. R. Martina, Ursule K. Le Guin …

Leigh Bardugo je ustvarila v svojih romanih fantazijsko svetovje Griševsko vsemirje, ki se umešča med pripovedni svet Čarovnika iz Zemljemorja mojstrice fantazije Ursule K. Le Guin in Igro prestolov prvaka fantazijske pripovedi Georga R. R. Martina. Navdušila je širok krog bralcev, mladino in odrasle.
 

Bliskovit prodor in uspeh avtorice doma in v tujini

Po vsem svetu so prodali že več kot 3 milijone izvodov romanov o Griševskem vsemirju (več kot 2,5 milijona samo v angleškem jeziku): od trilogije Senca in kost (Shadow and Bone Trilogy) prek duologije Vranja šesterica (Six of Crows) do romanov Jezik trnov (Language of Thorns) in Kralja brazgotin (King of Scars). Romani so bili prevedeni v več kot 38 jezikov po vsem svetu, izdali so jih v več kot 40 državah. Trilogija Senca in kost je bila prevedena v 27 jezikov.
Vseh šest knjig o Griševskem vsemirju je postalo uspešnica New York Timesa, uvrstile pa so se tudi na lestvice uspešnic TCM, Spiegel in Livre Hebdo.

»Vranja šesterica s svojo pikrostjo, ciničnostjo in črnohumornimi vložki kar sama od sebe potegne vzporednice z avtorji, kot sta denimo Joe Abercrombie in Scott Lynch.« - Bukla

»Griševsko vsemirje nas že s prvimi stavki brezkompromisno vpelje v izdelan fantazijski svet, ki se v dovršenosti zlahka primerja z mojstri tega žanra.« - Rešeto

»Maščevalni kaznjenec, hazarderski ostrostrelec, ubežnik s privilegirano preteklostjo in skrivnostna vohunka bi utegnili skovati dober načrt, a le, če ne bodo prej pobili med sabo.« - Maja Šučur, Dnevnik

Število strani: 472

ISBN/EAN: 9789610153665

Mere izdelka: 14 x 20

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Andrej Hiti Ožinger

Zbirka: Srednji Svet

Priporočamo vam tudi

Urska Fartelj
Urška Fartelj

"Poskušam obuditi okuse iz otroštva."

S svojo novo knjigo se Urška vrača nazaj k naravi, letnim časom in dragoceni kulinarični zapuščini svojih staršev.

Jesenska-2020_Vsebinska

Zakaj je branje pomembno?

Otroci, ki berejo, so uspešnejši.

Otroska-II-2020_Blok-mala

Za zdravo rast otrok potrebuje vitamine. Da bo uresničil svoje sanje, pa potrebuje knjige in branje.

Preverite našo ponudbo.

Menu