Misleca

Misleca

Miselne naloge za mlade bistroume

Nataša Bucik Gregor Bucik Valentin Bucik

Miselni orehi v knjigi so namenjeni miselni telovadbi in presegajo šolsko preverjanje znanja. Ne obljubljajo zvišanja vašega IQ, omogočajo pa reševanje miselnih vprašanj, ki so podobna nalogam v psiholoških testih inteligentnosti, s katerimi se vsakdo od nas sreča vsaj v šolskih klopeh, pozneje pa tudi v drugih selekcijskih okoliščinah.

Najpreprostejše naloge lahko začnejo reševati otroci že od 4. leta starosti naprej, najzahtevnejše pa so zanimiv miselni izziv tudi za odrasle, ki želijo ohranjati miselno vitalnost in se razmišljujoče odzivati na svet okrog sebe.

Ponatis prvega izvirnega priročnika miselnih nalog na Slovenskem, ki ga je pripravila strokovno uigrana avtorska skupina (mag. Nataša Bucik, dr. Valentin Bucik in Gregor Bucik), vsebuje:

  • navodila in pojasnila za uspešno reševanje miselnih problemov,
  • 560 raznovrstnih miselnih nalog v 13 poglavjih, kot so iskanje vsiljivcev, prepoznavanje nizov in analogij, reševanje matrik in slikovnega sudokuja, dopolnjevanje mrež ipd.,
  • rešitve s slikovnimi prikazi,
  • izčrpno poglavje Kaj je inteligentnost?

Miselni orehi v knjigi so namenjeni miselni telovadbi in presegajo šolsko preverjanje znanja. Ne obljubljajo zvišanja vašega IQ, omogočajo pa reševanje miselnih vprašanj, ki so podobna nalogam v psiholoških testih inteligentnosti, s katerimi se vsakdo od nas sreča vsaj v šolskih klopeh, pozneje pa tudi v drugih selekcijskih okoliščinah. Najpreprostejše naloge lahko začnejo reševati otroci že od 4. leta starosti naprej, najzahtevnejše pa so zanimiv miselni izziv tudi za odrasle, ki želijo ohranjati miselno vitalnost in se razmišljujoče odzivati na svet okrog sebe.

Leto izida: 2019

Število strani: 136

ISBN/EAN: 9789610127246

Vezava: Broširana

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Priporočamo vam tudi

Jesenska_2020_Slider_Ciciban
Beremo

Revije za otroke

Naše revije so najlepši vstop v učenje, branje in odraščanje.

Otroci-ki-berejo

Zakaj je branje pomembno?

Otroci, ki berejo, so uspešnejši.

Ciciklub - Polovicni

Odprite otroku vrata v čarobni svet branja.

Včlanite se v otroški knjižni klub Ciciklub.

Menu