Muc Kapuc

Dr. Seuss

Knjiga je primerna za poslušanje in za samostojno branje, staršem, vzgojiteljem in učiteljem pa ponuja širok spekter možnosti za pogovor in dramatiziranje.

Dr. Seuss in njegovi junaki

Ni sonce sijalo,
je kar deževalo.
Res bil je zaspan,
deževen ta dan.

Pesmi Dr. Seussa so ritmične, preproste in polne humorja. Spodbujajo igro z besedami in poustvarjanje. Ravno zato so namenjene tudi bralcem začetnikom. Theodor Seuss Geisel (1904–1991), bolj znan kot dr. Seuss, je neizmerno priljubljen ameriški pisatelj in ilustrator. Njegove knjige spadajo med klasiko svetovne mladinske književnosti. Prevedene so v več kot štirideset jezikov in so doživele številne adaptacije – risanke, muzikali, televizijske nanizanke, filmi … Za svoje delo je prejel številne nagrade.

Mnenje socialne pedagoginje dr. Bojane Caf o knjigi Muc Kapuc:

Muc Kapuc je navihana zgodba s počasnim začetkom, ki se nenadoma sprevrže v nagajivo dogodivščino. Primerna je za začetne bralce, ki so že usvojili branje kratkih, dvozložnih besed in za svoje napredovanje v branju potrebujejo nekoliko daljše in težje besede. V rimah napisana poezija je zabavna in lahkotna, a tudi dovolj napeta, da je privlačna za branje tako dekletom kot fantom, še posebej tistim, ki so že kdaj napravili kakšno lumparijo in se kot Muc Kapuc sprva soočili z veseljem in zadovoljstvom, kasneje pa s stisko ob soočenju s starši ali pomembnimi odraslimi.

Theodor Seuss Geisel (1904–1991), bolj znan kot Dr. Seuss, je neizmerno priljubljen ameriški pisatelj in ilustrator.

Kar je za Švede Astrid Lindgren, za Slovence Ela Peroci, je za Američane Dr. Seuss. Njegove knjige spadajo tudi med klasiko svetovne mladinske književnosti in so prodane v več kot 650 milijonih izvodov ter prevedene v več kot 40 jezikov.

Leto izida: 2018

Število strani: 64

ISBN/EAN: 9789610142614

Mere izdelka: 26,7 x 21,2

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Urša Vogrinc Javoršek

Zbirka: Velika slikanica

Priporočamo vam tudi

Darilo
Neverjetno ugodno

Odlično darilo za vse generacije

Izberite izjemno poučno in zanimivo knjigo, ki na enem mestu predstavlja rastline in živali Evrope.

Jesenska-2020_Vsebinska

Zakaj je branje pomembno?

Otroci, ki berejo, so uspešnejši.

Otroska-II-2020_Blok-mala

Za zdravo rast otrok potrebuje vitamine. Da bo uresničil svoje sanje, pa potrebuje knjige in branje.

Preverite našo ponudbo.

Menu