Pod medvedovim dežnikom

Svetlana Makarovič

Medved je dobil za rojstni dan velik rdeč dežnik in tudi lisica je imela prav tako velik, a zelen dežnik. Začelo je deževati in medved je prijazno povabil pod streho živali, ki jih je lisica zavrnila. Ko je posijalo sonce, je imel medved veliko prijateljev, lisica pa nobenega.

Odlomek iz knjige:

Medved je do bil za rojstni dan velik rdeč dežnik. Komaj je čakal, da bi začelo deževati. In res se je nekega sobotnega popoldneva ulil dež. Medved je ves vesel razprl dežnik in šel v gozd. Nasproti mu je prišla stara lisica. Tudi ona je imela dežnik. »Dober dan, gospa!« je prijazno pozdravil medved, lisica pa ga je samo strogo pogledala in ni niti odzdravila. Medved je skomignil in šel dalje. Pa je srečal srnico. Bila je čisto premočena in se je tresla od mraza. Gledala ga je z velikimi plašnimi očmi, rekla pa ni nič. Medved jo je nagovoril : »Stopi no pod moj dežnik, srnica! Kjer je prostora za enega, ga bo tudi za dva.«
Srnica ga je hvaležno pogledala in stopila k njemu. »Prosila sem že lisico, da bi me vzela pod svoj dežnik,« je rekla, »pa me ni hotela niti slišati!« »No, že dobro,« je rekel medved pa sta šla naprej.

Leto izida: 2011

Število strani: 16

ISBN/EAN: 9789610117483

Mere izdelka: 24,5 x 24,4

Vezava: Broširana

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Gorazd Vahen

Zbirka: Svetlanovčki

Jesenska_2020_Slider_Ciciban
Beremo

Revije za otroke

Naše revije so najlepši vstop v učenje, branje in odraščanje.

Otroci-ki-berejo

Zakaj je branje pomembno?

Otroci, ki berejo, so uspešnejši.

Ciciklub - Polovicni

Odprite otroku vrata v čarobni svet branja.

Včlanite se v otroški knjižni klub Ciciklub.

Menu