Martin


4. knjiga: Vranja gostija

Krvoželjni in spletkarski Lannisterji si v imenu deškega kralja Tommena lastijo Železni prestol. Vojna v Sedmih kraljestvih je dogorela, toda med trpkim lizanjem ran se netijo novi spori.

Na prizorišče se vrača Euron Vranje oko, najbolj črn pirat, kar jih je kdaj razprlo jadra in terja prestol Železnih otokov. Z ledenega severa, kjer Oni pretijo Zidu, vajenec za moistra Samwell Tarly pelje skrivnostno dete v citadelo Starega mesta.

V vihri krvoskrunstva in očetomora, alkimije in nasilnih smrti bo zmaga pripadla lastniku najbridkejšega jekla in najbolj zakrknjenega srca.

Prelistajte nekaj strani iz Vranje gostije

 

Roman je postal takoj po izidu uspešnica št. 1.

»Vranjo gostijo odlikuje brezkompromisen spust v ledeno temačnost. Toliko neusmiljenosti, zlobe in sprevrženosti v tej seriji še nismo videli.«
Sergej »Sneti« Hvala, revija Joker

 

O tej knjigi je izpovedal pisatelj sam: »Ta je bila pasja.« Zakaj?

Ko je rokopis te knjige dosegel že 1700 strani, mu je prijatelj svetoval, naj zgodbo po zemljepisnem ključu razdeli na dva dela: Vranja gostija so prvi del. Naslednji (v peti knjigi) je Ples z zmaji.

Ker si je tokrat vzel malo več časa, je svojim oboževalcem poslal »opravičilo«. Poglejte si ga na domači strani avtorja.  Med drugim je takole opisal svoj delovni dan, ki ga začne vsak dan navsezgodaj zjutraj: »Pogledam kvišku in je zunaj tema. Tako je, kot bi padel skozi zaslon«.
 

Komentarji

Pridružite se nam na Facebooku!

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.