V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Nakup-na-daljavo_Jan-21_HERO

Podrobno o nakupovanju na daljavo

Preberite odgovore na vaša najpogostejša vprašanja povezana z nakupovanjem naše ponudbe na daljavo.

O naročanju knjig in daril v naših trgovinah
 

Kako poteka naročanje v trgovinah?

Naročilo kupec odda preko elektronske pošte ali telefonske številke trgovine, ki omogoča takšen nakup.
Več informacij je objavljenih pri predstavitvi posameznih trgovin, ki omogočajo nakup na daljavo. Preverite seznam trgovin >
 

Kako se obračunajo stroški nakupa?

Stroški nakupa se zaračunajo v enem obroku. Obročno odplačevanje ni možno.
 

Možnosti plačila

  • Plačilo predračuna: Stroške nakupa lahko kupec poravna s plačilom predračuna, ki ga prejme na e-naslov, ki ga posreduje ob naročilu.
  • Ob prevzemu blaga v trgovini, kjer ga je naročil. Ob osebnem prevzemu lahko kupec plača z brezstično plačilno kartico.
  • Po povzetju ob dostavi na dom, ki jo izvaja Pošta Slovenije. V primeru plačila po povzetju Pošta Slovenije kupcu zaračuna provizijo, ki je odvisna od višine odkupne vrednosti, in sicer:  do 98,00 € = 1,15 €,  nad 98,00 € do 501,00 € = 1,17 % od vrednosti, nad 501,00 € = 5,36 € + 0,30 % od vrednosti.
     

Možnosti dostave

Blago, naročeno prek telefona ali e-pošte v naših trgovinah, se lahko kupcu pošlje na dogovorjeni naslov preko Pošte Slovenije kot paketna pošiljka, pri tem pa veljajo tudi splošni pogoji poslovanja Pošte Slovenija. Stroški in pogoji dostave veljajo za območje Slovenije. V tem primeru je kupec soudeležen pri stroških pošiljanja v višini 3,5 EUR.
 

Možnosti osebnega prevzema

Kupec lahko blago brez dodatnih stroškov dostave prevzame tudi v trgovini, kjer je blago naročil, in sicer od ponedeljka do petka do vsaj 15. ure.

Ker se obratovalni časi posameznih trgovin med seboj razlikujejo, preverite točnejše informacije pri predstavitvi posamezne trgovine.
 

Možnost plačila z darilnimi boni Mladinske knjige

V trgovinah, ki omogočajo nakup na daljavo, zaradi dinamike poslovanja in zagotavljanja varnosti plačilo z darilnimi boni ni možno.
Vsem darilnim bonom, ki jim je rok pretekel v času zaprtja naših trgovin, bomo veljavnost avtomatično podaljšali do 31. marca 2021.
 

Članom Sveta knjige in Cicikluba omogočamo osebni prevzem v klubskih centrih

Člani Sveta knjige in Cicikluba lahko naročeno blago prevzamejo v enem od klubskih centrov, objavljenem na seznamu trgovin. Za člane knjižnih klubov je tam možen le osebni prevzem predhodno naročenega blaga, plačilo pa je možno samo s plačilno kartico ob prevzemu. Za člane klubskih centrov veljajo tudi splošni pogoji poslovanja posameznega knjižnega kluba, ki so za Svet knjige objavljeni na spletnem mestu kluba, za Ciciklub pa na spletnem mestu Cicikluba.
 

Posebno opozorilo v primeru osebnega prevzema

Osebni prevzem v trgovini, kjer je kupec blago naročil, se lahko opravi samo na podlagi predhodnega dogovora ob naročilu in ob upoštevanju vseh veljavnih omejitev za preprečevanje okužb s koronavirusom SAR-CoV-2 (brez vstopanja v prostore, vzdrževanje ustrezne medsebojne razdalje, razkuževanje rok, uporaba zaščitne maske, zagotavljanje minimalnega stika med ljudmi, možno je samo brezstično poslovanje).
 

O odstopu od nakupa in vračilu blaga

Kupec ima pravico, da nas v 14 dneh pisno obvesti, da odstopa od pogodbe brez navedbe razlogov za odstop. Podrobne informacije o možnostih in postopku vračila si preberite v Splošnih pogojih poslovanja Naroči in prevzemi v knjigarni.
 

Kako se uveljavljajo reklamacije?

Kupec ima možnost uveljavljanja stvarnih napak, reklamacij in pritožb. V tem primeru nas kontaktirajte na telefonsko številko oddaje naročila ali 01 588 7425 in na elektronski naslov oddaje naročila ali info@mk-trgovina.si. Več o tem si preberite v Splošnih pogojih poslovanja Naroči in prevzemi v knjigarni.
 

Podrobnejše informacije in pravni pogoji

Splošni pogoji poslovaja Naroči in prevzemi v knjigarni >

 

O nakupovanju v spletni trgovini Emka.si

Ali je možna menjava izdelkov kupljenih pred zaprtjem trgovin in vračilo denarja?

Kupljen izdelek (nepoškodovan in v originalni embalaži) je ob predložitvi izdelka in računa možno zamenjati za katerkoli drug izdelek. Menjava je možna v trgovini, kjer je bil opravljen prvotni nakup. Zaradi izrednih razmer bo menjava možna takoj, ko naše trgovine ponovno odprejo svoja vrata. Vračilo denarja ni možno.

Kako lahko koristim darilne bone? 

Vsem darilnim bonom, ki jim je rok pretekel v času zaprtja naših trgovin, bomo veljavnost avtomatično podaljšali do 31. 3. 2021.

Ali ima Emka.si spletne kode za popust?

Emka.si podeljuje kode za popust v času promocijskih akcij. Bodite obveščeni in se prijavite na e-novice Emka.si. 

Kako lahko naročim pisarniški material?

Na Emka.si dnevno dopolnjujemo ponudbo papirniških izdelkov, katerih dobavo nam zagotavljajo naši dobavitelji. V primeru, da ste veleprodajni kupec pišite na e-naslov: b2bkupci@mk-trgovina.si.

Ali pri nakupu na Emka.si lahko plačam po povzetju? 

Plačilo po prevzemu je možno, vendar v času epidemuje koronavirusa zaradi varnosti priporočamo, da izberete brezkontaktno plačilo s kreditnimi karticami (več o pogojih dostave na Emka.si). 

Kakšen je čas dostave tujih knjig naročenih na Emka.si? 

Čas dostave tujih knjig je odvisen od dneva naročila, zaloge oz. dobave iz tujine. Dobavni rok za večino knjig je med 6 in 9 dni. Za tuje knjige, ki so na zalogi v Sloveniji, je rok dobave med 2 in 3 dni. Pri vsaki knjig na Emka.si je naveden predviden rok dobave. 

Ali lahko vrnem izdelek, ki sem ga naročil na Emka.si?

Izdelek lahko vrnete v roku 15 dni od prejema in povrnili vam bomo denar (podrobno o možnostih vračila na Emka.si)
 

Ali lahko blago nakupljeno na Emka.si osebno prevzamem v trgovinah Mladinske knjige po Sloveniji?

Osebni prevzem blaga nakupljenega v naši spletni trgovini Emka.si ni mogoč.

Osebni prevzem je mogoč le, če blago naročite prek telefona v eni izmed naših trgovin, ki omogočajo nakup na daljavo. Več o tem si preberite med informacijami o naročanju blaga v naših trgovinah.

Dodatne informacije

Imate dodana vprašanje? Pokličite nas.

 

Na vaša vprašanja odgovarjamo vsak delovnik med 8. in 16. uro na prek e-naslova info@mladinska.com ali na telefonski številki 080 12 05.

 

Svetovanje pri izbiri

Ste v zadregi katero knjigo ali revijo izbrati?

 

Ne veste, katero knjigo ali revijo izbrati? Pokličite nas od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro na telefonsko številko 080 12 05.

 

Menu