V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Splošni pogoji poslovanja Naroči in prevzemi v knjigarni

Kupec z naročilom blaga sklene prodajno pogodbo z Mladinsko knjigo Trgovino d. o o., Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: »MKT«). Naročilo kupec odda preko elektronske pošte ali telefonske številke posamezne poslovalnice, objavljene na spletni strani. Pogodba je sklenjena za obdobje do izpolnitve vseh pogodbenih obveznosti, tj. dostave oziroma prevzema blaga in plačila celotne kupnine. Kupnina se zaračuna v enem obroku in jo kupec poravna bodisi s plačilom predračuna bodisi ob prevzemu blaga. Blago se lahko kupcu pošlje na dogovorjeni naslov preko Pošte Slovenije kot paketna pošiljka, pri tem pa veljajo tudi splošni pogoji poslovanja Pošte Slovenija. Stroški in pogoji dostave veljajo za območje Slovenije. V tem primeru je kupec soudeležen pri stroških pošiljanja v višini 3,5 EUR, v primeru plačila po povzetju Pošta Slovenije kupcu zaračuna še provizijo, ki je odvisna od višine odkupne vrednosti, in sicer:  do 98,00 € = 1,15 €,  nad 98,00 € do 501,00 € = 1,17 % od vrednosti, nad 501,00 € = 5,36 € + 0,30 % od vrednosti. Kupec lahko blago na podlagi vnaprejšnjega dogovora osebno prevzame tudi v eni od knjigarn MKT, kjer je možen osebni prevzem (seznam knjigarn je objavljen na spletnem mestu). Tam lahko kupnino poravna brezstično s plačilno kartico. Ob osebnem prevzemu v knjigarni MKT, lahko kupec poravna kupnino brez dodatnih stroškov. Osebni prevzem v knjigarni MKT se lahko opravi samo na podlagi predhodnega dogovora ob naročilu in ob upoštevanju vseh veljavnih omejitev za preprečevanje okužb s koronavirusom SAR-CoV-2 (brez vstopanja v prostore, vzdrževanje ustrezne medsebojne razdalje, razkuževanje rok, uporaba zaščitne maske, zagotavljanje minimalnega stika med ljudmi, brezstično poslovanje).

Člani Sveta knjige in Cicikluba lahko naročeno blago prevzamejo v enem od klubskih centrov, objavljenem na spletni strani. Za člane knjižnih klubov je tam možen le osebni prevzem predhodno naročenega blaga, plačilo pa je možno samo s plačilno kartico ob prevzemu. Za člane klubskih centrov veljajo tudi splošni pogoji poslovanja posameznega knjižnega kluba, ki so za Svet knjige objavljeni na spletnem mestu, za Ciciklub pa na spletnem mestu.  

Kupec ima pravico, da v 14 dneh pisno obvesti MKT, da odstopa od pogodbe brez navedbe razlogov za odstop. Obvestilo o odstopu lahko kupec predloži MKT na obrazcu, ki je objavljen na spletni strani Pravna obvestila, ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Če kupec odstopi od pogodbe, mora prejete knjige ali drugo blago nepoškodovano vrniti najpozneje v 14 dneh po sporočilu, da odstopa od pogodbe, pri čemer kupec sam krije stroške vračila knjig ali drugega blaga. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe bo MKT v roku 14 dni po prejemu obvestila o odstopu kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, vrnila vsa prejeta plačila. MKT lahko zadrži vračilo že prejetih plačil do prevzema vrnjenih knjig oziroma blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Knjige ali drugo blago mora kupec MKT vrniti v stanju, v kakršnem je bilo, ko mu je bilo izročeno, in MKT povrniti povračilo za njegovo uporabo vse do razveze pogodbe. Knjige ali drugo blago mora kupec vrniti na naslov poslovne enote nakupa. Pri nakupu zapečatenih avdio- ali videoposnetkov in računalniških programov kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, če je po dostavi odprl varnostni pečat.

MKT si pridržuje pravico, da delno ali v celoti odstopi od izvedbe naročila, če naročenih knjig ali blaga ni več na zalogi, če ugotovi povečano plačilno rizičnost kupca ali če ob naročilu ni prejela popolnih in pravilnih podatkov za izpolnitev pogodbe (tj. ime in priimek kupca, naslov in telefon ali naslov elektronske pošte). V tem primeru bo MKT kupca o svojem odstopu od pogodbe takoj obvestila.

Kupec ima možnost uveljavljanja stvarnih napak pri MKT, kamor lahko naslovi tudi vse morebitne reklamacije in pritožbe. MKT sprejema reklamacije tudi na tel. št. 01 588 7425 in na elektronski naslov info@mk-trgovina.si; rešila jih bo v najkrajšem možnem času. MKT ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje sporov, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov je na voljo na spletni povezavi http://ec.europa.eu/odr. Pisna dokazila o naročilu kupca so skupaj s splošnimi pogoji shranjena pri MKT in so kupcu dostopna na podlagi njegove zahteve.

Z Vašimi osebnimi podatki ravnamo skrbno in v skladu z vso veljavno slovensko in evropsko zakonodajo. Obdelava vaših osebnih podatkov (ime, priimek, naslov, telefon, naslov elektronske pošte) v primeru naročila poteka na podlagi obstoječega pogodbenega razmerja in sicer toliko časa, kolikor je potrebno za izpolnitev vseh pogodbenih obveznosti. Če menite, da je pri obdelavi osebnih podatkov prišlo do kršitve zakonodaje, lahko podate pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu. Več o tem si lahko preberete v politiki zasebnosti, objavljeni na naši spletni strani, z morebitnimi vprašanji pa se lahko obrnete tudi na pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov na elektronski naslov: dpo@mkz.si.

Z naročilom kupec potrjuje, da se strinja s splošnimi pogoji poslovanja.

Mladinska knjiga Trgovina d. o. o., Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana, je vpisana v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani pod matično številko 5171555000, davčna številka SI48494216. Osnovni kapital znaša 4.095.443,16 EUR. Veljavni elektronski naslov družbe: info@mk-trgovina.si 

 

Objavljeno 7. 12. 2020

 

Mladinska knjiga Trgovina d. o. o.

 

Obrazec za uveljavljanje pravice do odstopa od pogodbe

 

Menu