V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Najvišje priznanje za učimse.com

Medalja Comenius-EduMedia 2020 za izobraževalni portal

Datum objave:
UcimSe_Comenius

Interaktivni izobraževalni portal Mladinske knjige učimse.com je po presoji mednarodne žirije prejel najvišje priznanje, medaljo Comenius-EduMedia 2020. Nemško združenje za pedagogiko in informatiko je priznanja in medalje podelilo včeraj, 24. septembra, v Berlinu.

Nemško Društvo za pedagogiko in informatiko od leta 1995 podeljuje priznanja Comenius-EduMedia, ki potrjujejo kakovost digitalnih izobraževalnih izdelkov, kot so izobraževalni portali ali spletne strani, sistemi za upravljanje učenja (LMS), tečaji, pedagoške interaktivne igre in igričarsko oblikovane vsebine.

Mednarodna žirija ocenjuje vsebinski, metodično-didaktični, tehnični in oblikovni vidik projektov. Letos je bilo prijavljenih 186 izdelkov. Večina jih je prejela Comenius-EduMedia-pečat, ki pomeni primerno kakovost izdelka za digitalno izobraževanje. Devetnajst najboljših, med njimi tudi portal učimse.com, pa je prejelo še medaljo Comenius-EduMedia, to je najvišje priznanje za izdelke, ki jih še posebej odlikuje visoka kakovost. 

UcimSe_Comenius
Medalja Comenius-EduMedia 2020

Potrjena visoka kakovost portala učimse.com.

 

Z igro do znanja, z znanjem do igre

Interaktivni izobraževalni portal ucimse.com je v celoti plod slovenskega znanja in kreativnosti uredniško-programerske ekipe Izobraževalnega založništva Mladinske knjige na čelu z dr. Mihom Kovačem. Portal skozi zgodbo in elemente igre učence spodbuja pri utrjevanju znanja z več kot 3.500 interaktivnimi nalogami. Zabavne naloge so usklajene z učnimi načrti za večino predmetov in za vse razrede osnovne šole. 

Na portal se je od leta 2014 do danes registriralo več kot 100.000 slovenskih učencev, doslej so skupaj rešili več kot 6 milijonov interaktivnih nalog. Še zlasti v letošnjem letu, v obdobju epidemije, so se izkazale prednosti učenja v digitalnem okolju: med šolanjem na daljavo je portal učimse.com uporabljalo 75 % slovenskih učencev, dnevna raba portala se je v primerjavi z rabo v enakem obdobju lani povečala za 1700 %, število rešenih nalog pa se je z dobrega 1 milijona v lanskem letu naraslo na 3 milijone v enem šolskem letu. 
 

 

Večletno sistematično delo razvojne ekipe Mladinske knjige

Vodja Izobraževalnega založništva pri Mladinski knjigi dr. Alenka Kepic Mohar je ob podelitvi mednarodnega priznanja povedala: 

»Vsak učbenik, ki ga izdamo v izobraževalnem založništvu, ima svojo zgodbo, portal učimse.com pa je povsem samosvoj. V njem je skrito večletno sistematično delo, kopica kreativnih idej in veliko dobrega timskega duha razvojne ekipe Mladinske knjige. Portal združuje ideje in znanje programerjev, urednikov učbenikov, številnih učiteljev, oblikovalcev in ilustratorjev. Vse z namenom, da bi slovenski učenci na zaslonih pridobivali koristno znanje, povezano s šolsko učno snovjo, a na način, ki bi jih pritegnil in jih samodejno popeljal v stanje radovedne zatopljenosti. Veseli nas, da so kakovost portala prepoznali tudi tuji ocenjevalci digitalnih izobraževalnih medijev, še sploh, ker to potrjuje, da je bila odločitev za razvoj izvirnega slovenskega portala za slovenske učence na mestu. To namreč v svetu brezplačnih digitalnih vsebin in na jezikovno omejenem območju ni povsem samoumevno.«

Pogovor dr. Kepic Mohar si lahko preberete v Dobrih zgodbah.

Ucim se-ekipa

Ekipa ustvarjalcev portala ucimse.com
Na fotografiji z leve proti desni: Miha Kovač, Milivoj Stankovič, Andrej Gale, Gregor Vek, Iztok Hafner, Uroš Srna, Tihana Kurtiin Jeraj, Silvana Lukič Možina, Valentina Prapotnik, Alenka Kepic Mohar, Aleksandra Lutar Ivanc (na fotografiji manjkajo Hema Vasle, Barbara Jenko, Igor Šinkovec). 
 

Obiščite portal učimse.com

Del vsebin portala je na voljo za brezplačen preizkus.
Preverite na ucimse.com.

UcimSe_Vstopni

Botticelli - Rojstvo Venere
Unikatna knjižna mojstrovina

Sijajni Botticelli

Dragocena knjiga za ljubitelje likovne umetnosti, bibliofile, poznavalce in zbiratelje umetniških del ter umetnostne zgodovinarje.

O-skupini_Emka_Blok
Emka.si

Naša spletna knjigarna je največja v Sloveniji.

Preverite.

Svet knjige_Blok
Svet knjige

Knjižni klub z najdaljšo tradicijo in največ člani

Preverite.

Menu