Šest knjižnih novosti za otroke

Novo v zbirkah Čebelica, Velike slikanice in Trio Golaznikus

Datum objave:

Še preden bodo otroci spet sedli v šolske klopi in bo v vrtcu spet običajen živžav, smo zanje pripravili šest knjižnih novosti.

Jana Milčinski: Zgodba o levu

Zgodba o strahu in prijateljstvu pripoveduje o velikem levu, ki se ga je Lukec strašno bal. Vse dokler ga lev ni milo prosil za pomoč. Lukec ni mogel verjeti. A potem se je vse obrnilo. Nič več se ga ni bal. Samo včasih, ponoči, zato da … je lahko prespal pri mamici in očku. Pisateljica Jana Milčinski je pisala preproste zgodbe iz vsakdanjega življenja otrok.

Zgodba o levu
Zgodba o levu
Jana Milčinski

Ilustracije: Maša Kozjek, Zbirka: Čebelica, Število strani: 16, Cena: 14,99 EUR

Celia Thaxter: Dogodivščine male miške

Majhna siva radovedna miška najde gladek svetal lešnik, ki pa se ji skotali izpod nožic. Zdrsne pod drevesno korenino, kjer miška najde luknjico, na dnu luknjice vratca, za vratci pa najbolj smešnega možica pod soncem. 

Dogodivščine male miške
Dogodivščine male miške
Celia Thaxter

Prevod: Marjana Kobe, Ilustracije: Ana Zavadlav, Zbirka: Čebelica, Število strani: 16, Cena: 14,99 EUR

Tone Pavček: Marko na belem konju jaše

Nekoč je živel Čiribum. Namesto glave je imel kepo kakor ogromno repo in v glavi repast razum: gledal je srepo, čisto nič lepo, kot bi strašilu bil kum. Tak je bil Čiribum. V slikanici, ki je prvič izšla leta 1984 pri založbi Borec, gre za čisto harmonijo poezije in slik dveh velikih mojstrov: pesnika Toneta Pavčka in slikarke Ančke Gošnik Godec. Zato knjigo ponovno oživljamo in jo ponujamo najmlajšim in njihovim odraslim. Ob stiku z umetnostjo se stkejo vezi, ki ostanejo za vse življenje.

Marko na belem konju jaše
Marko na belem konju jaše
Tone Pavček

Ilustracije: Ančka Gošnik Godec, Zbirka: Čebelica, Število strani: 16, Cena: 14,99 EUR

Slavko Pregl: O fantu, ki je lepo pozdravljal

S to slikanico bomo ob fantku Tarasu in njegovem dedku spoznali čudežno moč pozdravljanja. Hudomušna zgodba vabi tudi k prvim bralnim korakom. Pisatelj Slavko Pregl in ilustrator Marjan Manček sta gotovo dva od najpomembnejših in najbolj priljubljenih ustvarjalcev za otroke in mladino. Njuna dela so polna humorja in rahločutnosti do vseh živih bitij. 

O fantu, ki je lepo pozdravljal
O fantu, ki je lepo pozdravljal
Slavko Pregl

Ilustracije: Marjan Manček, Zbirka: Velike slikanice, Število strani: 20, Cena: 19,99 EUR

Kai Lüftner: Za vedno

Poetična slikanica o smrti in malem Egonu, ki se sooča z žalostjo ob izgubi očeta. Odlična knjiga, ki na subtilen način govori o žalovanju, zapuščenosti in o tem, kako bo košček očeta z dečkom živel naprej. Odpira vprašanja o izgubah in bolečinah, smrti, ravnanju odraslih, čustvovanju … 
Kai Lüftner (1975) je vsestranski nemški ustvarjalec, pisatelj za otroke in odrasle, glasbenik, režiser. Pri tej slikanici se je povezal z ilustratorko Katjo Gehrmann, ustvarjalko mnogih avtorskih slikanic.

Za vedno
Za vedno
Kai Lüftner

Prevod: Alenka Veler, Ilustracije: Katja Gehrmann, Zbirka: Velike slikanice, Število strani: 32, Cena: 19,99 EUR

Andrej E. Skubic: Diverzanti in izdajalci

Šesta knjiga v priljubljeni seriji Trio Golaznikus Andreja E. Skubica in Tanje Komadina! Trio Golaznikus tokrat rešuje priljubljeno igrišče mladih, ki je postalo gradbišče. V želji, da bi za to s filmčkom na YouTubu navdušili še mlade gledalce, naredijo veliko lumparijo. Le kako se bodo izvlekli iz godlje?
Zbirka o zabavnih in napetih dogodivščinah treh prijateljev je namenjena otrokom od šestega leta dalje. Andrej E. Skubic je za drugo knjigo v zbirki prejel nagrado večernica 2019, celotna zbirka pa je bila nominirana za Levstikovo nagrado in je prejela znak zlata hruška.

 

Diverzanti in izdajalci - Trio golaznikus 6
Diverzanti in izdajalci
Andrej E. Skubic

Ilustracije: Tanja Komadina, Zbirka: Trio Golaznikus, Število strani: 72, Cena: 17,99 EUR

DZ_Promo
Za vas ustvarjamo

Dobre zgodbe - dom najboljših zgodb.

Namigi za branje, avtorji, lestvice, zanimivosti, pogovori, podkasti.

O-skupini_Emka_Blok
Emka.si

Naša spletna knjigarna je največja v Sloveniji.

Preverite.

Svet knjige_Blok
Svet knjige

Knjižni klub z najdaljšo tradicijo in največ člani

Preverite.

Menu