V času, ko so trgovine zaprte, lahko našo ponudbo varno in udobno nakupujete prek spleta, telefona ali elektronske pošte. Preverite.

Trije novi priročniki

Pri založbi Mladinska knjiga so izšli trije priročniki za starše.

Datum objave:

O starših in otrocih

Jorge in Demián Bucay

Pronicljiva knjiga O starših in otrocih se nas dotakne s preprostostjo in spoznanji, ki nam bodo v pomoč, da bomo za korak bliže svojemu otroku, staršu in sebi.

Intimna povezanost med starši in otroki traja vse življenje, prav tako intenziven odnos tako glede ljubezni kot konfliktov. Kaj pomeni starševstvo? Zakaj se odločimo zanj in kako smo lahko v njem resnično  uspešni? Predvsem pa: kdaj lahko rečemo,  da je pot vzgoje lastnih otrok končana? Na ta in številna druga zapletena vprašanja, ki zadevajo tako zadovoljstvo kot težave z vzgojo in prenašanjem podedovanih vzorcev iz roda v rod, avtorja odgovarjata s humorjem, predvsem pa z znanjem. Pri tem črpata iz bogatih osebnih in profesionalnih izkušenj.

Argentinski pisatelj dr. Jorge Bucay (1949) in njegov sin Demián Bucay (1977) sta psihiatra in psihoterapevta.

Jorge Bucay, ki je v mladosti delal v bolnišnicah in ordinacijah, predaval, gostoval v radijskih oddajah in imel lastno oddajo na televiziji, zdaj svoj čas namenja branju in pisanju ter predavanjem. Njegovih 26 knjig je prevedenih že v 30 jezikov in so med najbolje prodajanimi v več kot 40 državah sveta. Dvakrat je gostoval tudi v Sloveniji. Lani je na dveh razprodanih predavanjih v Cankarjevem domu navdušil številne obiskovalce.

Demián Bucay je doktoriral iz geštalt terapije in se trenutno ukvarja z  individualnim svetovanjem  ter svetovanjem za pare in družine. V Argentini in Mehiki ima tudi predavanja in delavnice.

O STARŠIH IN OTROCIH
O starših in otrocih
Jorge in Demián Bucay

Izdala Mladinska knjiga, prevedla Tina Malič, urednica Aleksandra Kozarov, cena: 24,99 €.

Družinski kolesarski vodnik

Simon Demšar

Edinstveni kolesarski vodnik po Sloveniji prinaša 50 predlogov za izlete treh težavnostnih stopenj.

Izleti so primerni predvsem za družine z otroki. Mnogo dobrih predlogov pa prinaša tudi drugim manj zahtevnim kolesarjem, ki obožujejo zlasti občutek svobode na kolesu, uživajo v naravi, radi spoznavajo nove kraje in ljudi in se ob tem še dobro razmigajo. »Poti v vodniku niso zasnovane za tiste, ki lovijo rekorde in čim višjo povprečno hitrost, pač pa so namenjene vsem, ki kolo želijo izkoristiti kot sredstvo za spoznavanje okolice,« je zapisal avtor.

S pomočjo izvirnega vodnika boste lahko kolesarili po celi Sloveniji. Poti so razmeroma kratke, največkrat krožne in bolj ali manj ravninske ter karseda neprometne. Posamezne izlete je mogoče tudi razširiti, če pa komu poidejo moči, jih lahko tudi skrajša, da se lahko čim prej vrne na izhodišče.

Opisom izletov so dodani: zemljevid z vrisano potjo, višinogram, ključne informacije (dolžina, trajanje, zahtevnost, prometnost, vozna podlaga, GPS-izhodišča, počivališča, zanimivosti …), bogata slikovna oprema, stvarno in imensko kazalo ter preglednica vseh poti za lažjo izbiro in QR-kode z GPS-sledmi.

Simon Demšar je kolesar. Pred dvajsetimi leti, ko je bilo med Slovenci le malo takšnih, ki so se lahko pohvalili z daljšimi kolesarskimi potovanji, je kot študent prekolesaril Avstralijo, ZDA, Kanado, Aljasko in še marsikaj. Živi na Bledu, je osnovnošolski učitelj in še vedno zelo rad kolesari.

Druzinski kolesarski vodnik
Družinski kolesarski vodnik
Simon Demšar

Izdala Mladinska knjiga, urednica Aleksandra Kozarov, cena: 29,99 €

Gardsko jezero z otroki

Johanna Stöckl, Rosemarie Pexa

Priročnik, ki Gardsko jezero predstavlja kot doživetje za otroke.

Knjiga prinaša 40 pohodov, izletov in drugih dejavnosti ob Gardskem jezeru ter v okoliških gorah, ki so primerni tudi za otroke, s prav posebnimi doživetji za vso družino: gradovi in ruševine, pustolovske plezalne poti, stare trdnjave, slapovi, plezalne poti, naravne znamenitosti. Ne manjkajo niti predlogi za obisk vodnih in zabaviščnih parkov, živalskih vrtov, izlete s čolnom ali ladjo, raziskovanje čarobnih vrtov, igranje na plažah ob Gardskem jezeru in drugih okoliških gorskih jezerih.

To je priročnik z izleti, ki so jih preizkusili otroci, zanimivostmi o Gardskem jezeru za male obiskovalce, nasveti in priporočili za družine, natančnimi opisi izletov, pohodniškimi in planinskimi zemljevidi, višinskimi profili in podatki GPS.

To so kraji, kamor se lahko vračamo vsako leto znova in nam ni nikoli dolgčas.

Gardsko jezero z otroki
Garsko jezero z otroki
Johanna Stöckl, Rosemarie Pexa

Izdala Mladinska knjiga, prevedla Lydia Frece, urednica Aleksandra Kozarov, cena: 22,98 €

Botticelli - Rojstvo Venere
Unikatna knjižna mojstrovina

Sijajni Botticelli

Dragocena knjiga za ljubitelje likovne umetnosti, bibliofile, poznavalce in zbiratelje umetniških del ter umetnostne zgodovinarje.

O-skupini_Emka_Blok
Emka.si

Naša spletna knjigarna je največja v Sloveniji.

Preverite.

Svet knjige_Blok
Svet knjige

Knjižni klub z najdaljšo tradicijo in največ člani

Preverite.

Menu