The Witcher tudi v slovenskem prevodu

Fantazijski fenomen bo izšel pri založbi Mladinska knjiga

Datum objave:

Svetovni fantazijski fenomen The Witcher, ki je navdušil ljubitelje fantazije na igralnih konzolah, ekranih in v knjigah, bo v slovenskem prevodu izšel pri založbi Mladinska knjiga. Prva knjiga, zbirka kratkih zgodb Poslednja želja, bo objavljena jeseni leta 2021.

Andrzej Sapkowski
Andrzej Sapkowski

Od kratke zgodbe do izjemno uspešne serije

Preden sta svet osvojili videoigra in po njej posneta Netflixova nadaljevanka, je poljski pisatelj Andrzej Sapkowski (1948) privržence fantazijske književnosti navdušil s knjigami. Uspešnost njegovega pisanja mnogi pripisujejo izvirni mešanici ljudskih bajk in sodobnega realizma.
Prvo kratko zgodbo iz serije o Witcherju je objavil že leta 1986 in na Poljskem zanjo dobil nagrado za najboljšo fantazijsko kratko zgodbo. Oboževalci so mu začeli pošiljati pisma, celo denar, s prošnjami, naj piše naprej. Z leti je tako nastala serija The Witcher, ki obsega več zbirk kratkih zgodb in romanov. 

Witcher - Naslovnice

Globalni uspeh 

Knjige iz serije The Witcher so prevedene v 37 jezikov in so na voljo v 80 državah sveta. O globalnem uspehu serije priča tudi podatek, da so do sedaj prodali več kot 15 milijonov izvodov knjig. 

 

DZ_Promo
Za vas ustvarjamo

Dobre zgodbe - dom najboljših zgodb.

Namigi za branje, avtorji, lestvice, zanimivosti, pogovori, podkasti.

O-skupini_Emka_Blok
Emka.si

Naša spletna knjigarna je največja v Sloveniji.

Preverite.

Svet knjige_Blok
Svet knjige

Knjižni klub z najdaljšo tradicijo in največ člani

Preverite.

Menu