Reader's Digest

Naslovnica 1908

Čas kislih kumaric

Na ta izraz sem prvič naletela v kultnem mladinskem romanu Dvojčici Ericha Kästnerja, v katerem dvojčicama Luizi in Loti po strašnih peripetijah uspe ponovno združiti svoje ločene starše, mamo Luizaloto in očeta Ludvika Palfija. (Če vaši kratkohlačniki te knjige še niso prebrali, jim jo, lepo prosim, preberite vi. Prisežem, da je vsaj tako dobra kot Harry Potter.) Pa nazaj k temi: mama Luizalota, ki je novinarka, se v začetku avgusta pritožuje, da je nastopil čas kislih kumaric, ko se nič ne dogaja in novinarji nimajo o čem poročati.

Lepo bi bilo, če novinarji tudi letošnji avgust ne bi imeli o čem pisati. Še o toči ne. Si predstavljate? Časopisi bi objavljali samo recepte za vlaganje in hladne koktajle, na televiziji bi predvajali kuharske oddaje (zaradi mene lahko priredijo tudi tekmovanju v vlaganju kumaric in paprik), na radiu pa zgolj in samo veselo glasbo.

Za teden ali dva bi svet obstal, poležaval v senci in lenobno mežikal v gosto potiskane strani dobrih knjig. Bi nam kaj manjkalo?

Zanesljivo ne.

MAJA LIHTENVALNER, urednica (8/2019)

Kontaktni center za informacije in naročanje

Spletna naročilnica

Telefon: 01 241 36 61
E-pošta: rdslovenija@mkz.si

Uredništvo

Revija Reader's Digest Slovenija
1536 Ljubljana
urednistvo@rdslovenija.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.